onsdag den 31. oktober 2012

Indlandsnyheder

Gravid-belønning efter meget farlig stik-i-fingeren-blodprøve hos lægen.
Vi afbryder lige New York-guideføljetonen med en opdatering fra indlandet.

Her er man stadig gravid og stadig hårdtarbejdende, dog med stærk nedadgåning på det sidstnævnte. Mit store, store arbejdsprojekt er nemlig færdigt (for mit vedkommende) nu, så jeg går tilbage til at arbejde 15 timer om ugen, aaahh! Dejligt. Det der fuldtidsstresshalløj, det vil jeg lade nogle andre om nu. Indtil øhm... indtil baby i hvert fald kan gå!

På gravidfronten går det udmærket. Min mave er blevet stor og tung, så lænden er ikke, hvad den har været. Faktisk er den ret øm og gider slet ikke bære baby særlig lang tid ad gangen. Det kræver masser af hvile, og man skal sidde ned hele tiden. Bortset fra, at så får man uro i kroppen eller maven presser på lungerne eller noget andet festligt. Så må man lige op og gå lidt igen. Og sådan kan man nemt blive ved hele dagen indtil man lige får sat nogle puder på en god måde og bliver distraheret af noget underholdende. Så kan man faktisk godt kortvarigt glemme, at man har en baby i maven. Men så sparker hun eller får hikke, og det er faktisk også ret hyggeligt.

Jeg har været dygtig og kun kommet to uger for sent til mit uge 24-lægebesøg (NY-rejse og jetlag kom i vejen), men det blev jeg bestemt ikke belønnet for. Lægen konstaterede nemlig, at jeg har endnu mere jernmangel end jeg troede. Så er der ikke noget at sige til alt den svimmelhed. Så nu tager jeg rekordmange piller hver dag - ni! Jeg tror dog jeg snart vil finde mig noget nyt jerntilskud med liiiidt mere jern pr. pille.

På den positive side er det stadig ret fint at være gravid. Baby sparker og hopper og bokser og danser, så man virkelig kan fornemme, at det er Jespers gener, der får plads. Jeg er lige gået ind i tredje trimester, hvilket vil sige, at der kun er tre måneder tilbage. Det er nervepirrende spændende, og jeg glæder mig helt vildt meget. Det er egentlig ret trygt bare at gå rundt og være gravid og hygge med det, når man tænker på, at næste skridt er en rigtig levende baby, der skal passes og plejes døgnet rundt. Hvor vildt!

Nå, det blev langt. Nu må jeg hellere få mine obligatoriske ni-ti timers søvn :)

3 kommentarer:

Linen sagde ...

Min læge anbefalede mig forresten at lave en persille/appelsinjuice-smoothie, det sku' gi' godt på jernfronten. Er du sluppet for at skulle drikke ulækkert sukkervand hos lægen? Det var jeg igennem for 2 uger siden, nøj det var hårdt at være fastende, men heldigvis ingen sukkersyge her

Cecilie L. sagde ...

Avanceret! Hvor meget af hver putter du så i? Smager det godt?

Ja, det er jeg sluppet for - det er vist kun hvis man er i risikogruppen af den ene eller den anden art :) Men godt du ikke havde sukkersyge!

Linen sagde ...

jeg har faktisk aldrig fået det lavet, fordi jeg jo ikke har de store problemer med jernpillerne, og tanken om flydende persille ikke lige frem fik mundvandet til at løbe... men lægen sagde en helt dusk ville være godt :-)