tirsdag den 23. oktober 2012

NYC-anbefaling #1: Tag på madtur

Lige før vi tog af sted til New York, fyldte min kæreste 30 år. En af de ting jeg gav ham var en madtur i på Manhattan, som jeg i al hemmelighed havde reserveret på nettet - mere info i bunden af artiklen.

Temaet for denne tur var øl, ost, chokolade og Upper West Side. Vi mødtes med en guide og to andre par halv tre om eftermiddagen, og så fulgte guiden os rundt på Upper West Side, hvor han fortalte om området og viste os en masse lækre delikatessebutikker. I hver butik smagte vi på en kage, og jeg kan godt afsløre, at de havde været grundige, da de udvalgte de bedste steder i området - uhmmm...

Turens næstsidste stop var et besøg i delikatessesupermarkedet Zabar's, som medvirker i utallige film og tv-serier, herunder Sex and the City og Gossip Girl. Her købte guiden et udvalg oste til os, som vi (ja, altså undtagen mig) nød på en bar, hvor de også serverede smagsprøver på en masse forskellige øl for os.

Jeg var en meget sød og eksemplarisk opofrende kæreste - jeg kan nemlig ikke lide ost. Og øl må jeg jo sjovt nok ikke drikke. Men jeg siger jer: Første del af turen var stadig det hele værd!

Bomboloni - italiensk minidonut, denne med nøddefyld (bacio)

Nybagt cookie

Verdens bedste creme puff! Det sagde guiden selv, og jeg er tæt på at erklære mig enig. Den smagte overdrevet fantastisk.

Zabar's - jødisk delikatessesupermarked
Turen kan bestilles her. Samme side tilbyder også mange andre oplevelsesgaver, og ikke kun i New York. Prisen vil jeg af hensyn til, at det var en gave, ikke nævne her (man kan bare klikke på linket - men du må ikke, Jesper!), men det var selvfølgelig ikke enormt billigt, og ja, det ville være billigere selv at gå turen og købe det hele. Men guiden vidste en masse om området og stoppede tit op for at fortælle os historier om bygninger og New Yorks historie. Derudover var stederne virkelig godt valgt. I en chokoladebutik gav guiden os også et lille foredrag om chokolades tilblivelse, hvor vi kunne dufte til ingredienser osv. Så det var altså virkelig pengene værd :)

2 kommentarer:

Stine sagde ...

Haha, jeg klikker kun på linket for at se prisen, for når du skriver at Jesper ikke må, så bliver jeg mega nysgerrig! Jeg er imponeret hvis han kan lade være ;)

Cecilie L. sagde ...

Ja, det er jeg faktisk også... haha