onsdag den 3. oktober 2012

Nørrebros bedste kebabsted

Hjemmebagt pita med shawarma og pommes fritter
Nu hvor vi er flyttet til Nørrebro, tænkte jeg, at det ville være passende med et shawarmatip. Vi bor nemlig ret tæt på en af de bedste kebabsteder, jeg kender. Jeg vil faktisk gå så vidt som at sige det bedste i København, efter min smag. Der er tale om Dürüm Bar på Nørrebrogade 195. Det er på venstre side, når man kommer fra Nørreport, lige efter Stefanskirken. De har for det meste planter hængende udenfor, så man kan nemt kende stedet.

Dürüm Bar bager selv deres brød, hvilket helt klart var grunden til, at jeg første gang bed (pun intended) mærke i dem. Det betyder, udover luksusfornemmelsen, at man kan blive lidt mere mæt af deres pita end man kan af normale pitabrød. Se selv på billedet herover. I sit pita kan man få shawarma, falafel og hvad man ellers plejer - men også pommes fritter! Dette har jeg tidligere kun fået i Berlin, men det er virkelig et hit, hvis man ikke er bange for nye kombinationer. Prøv det!

De har selvfølgelig også ruller, hvis man er meget sulten. Og så har de gode pommes fritter, hvis man er endnu mere sulten. Jeg ved ikke helt hvor tydeligt billedet viser det, men kartoflerne er skåret i lidt bredere stykker, så det ser lidt mere autentisk ud. Majonæsen til var selvfølgelig gratis.

En anden fordel er, at stedet er indrettet, så man gider sidde der. Udover den obligatoriske plakat med arbejdere på en af New Yorks skyskrabere, har de også gidet tænde stearinlys på bordene, sætte blomster i vaser og pynte op med råvarer rundt omkring i lokalet.

Hvis man ikke lige gider mere kebab, har de også en lille bar med salater og andre eksotiske retter.

For mere info, har Dürüm Bar selvfølgelig en hjemmeside.

Ps. Dette indlæg er ikke sponsoreret, men tænk lige hvis det var! Evig shawarma til mine gravidcravings... ok, måske er det meget godt, at det ikke er.

3 kommentarer:

Kathrine R. sagde ...

Pommes i pitaen?

Det MÅ jeg prøve <3 Skal vi på date? Og tænker lige netop at det må være noget for min gravide mave!

The CityGirl sagde ...

Er helt enig! Fik det anbefalet fra en veninde og prøvede det på vej hjem fra byen. Totalt godt! Absolut ikke sidste gang jeg er der :-)

Cecilie L. sagde ...

K - det skal i hvert fald prøves!

CG - ah, godt at høre, at du er enig! :) Så ses vi jo nok dernede...