søndag den 7. oktober 2012

Sportskageinspireret fødselsdagslagkage


Ovenstående lagkage er mit andet forsøg på at modernisere sportskagen fra La Glace, som jo som bekendt er ret tung. Derfor har jeg prøvet at tilsætte lidt syre. Første gang med ribs og æblemos, denne gang med jordbærcreme. Den var en ret stor succes :) Ingen nævnte de manglende vandbakkelser...

Ingredienser:

  • 3 lagkagebunde (1 pakke)
  • ½ l piskefløde
  • 2 dl sukker
  • 3 tsk flormelis
  • 500 g jordbær
  • ½ dl appelsinjuice
  • lidt citronsaft til bundene
  • 200 g hasselnødder
Hak nødderne - hverken for fint eller groft, men sådan midt i mellem. Hæld sukkeret på en pande og skru op for varmen. Imens sukkeret langsomt smelter, rører du i et det med en palet, så det ikke brænder fast. Når det er blevet til flydende karamel, hælder du nødderne i og rører godt rundt. Derefter hældes massen ud på bagepapir og stilles køligt.


Jeg satte bagepapiret fast på en spækbrædt med to klemmer, så det ikke ruller sig sammen, før massen er hældt på.


Når det er kølet af, tager du din bedste og største kniv og går i gang med at hakke det i småstykker. Stykkerne må ikke være for store, for så bliver de for hårde at bide i. Men lidt knas må der gerne være. Fløden piskes til flødeskum og nougaten vendes forsigtigt i. Gem evt. lidt nougat til pynt.

Så kan du begynde på jordbærcremen. Du blender dine jordbær med appelsinjuicen og flormelis - enten i en blender eller med en stavblender. Du kan smage det til med lidt mere flormelis, men husk, at det skal tilføje syre og friskhed til lagkagen, så det må ikke være for sødt.

På den første bund hælder du lidt citronsaft ud, så det ikke bliver tørt, og derefter et lag nougatcreme. Næste lag får jordbærcreme, så det behøver ikke citronsaft. Hvis der er jorbærcreme til overs, kan du gemme det til at hælde over kagen til sidst.

Gem den mest jævne lagkagebund til toppen, og smør så resten af nougatcremen ud over kagen. Det er svært at gøre meget pænt, da cremen jo er ret ujævn pga. nougatstykkerne. Jeg overvejede faktisk, at man næste gang kunne lave en seperat nougatcreme til pynten, hvor nougaten er hakket mere fint. Til sidst kan du pynte med hakket nougat, som ses på det første billede.

That's it. Meld gerne tilbage, hvis du prøver den :)

1 kommentar:

Findeopskrifter sagde ...

Hej!

Jeg arbejder for Findeopskrifter.dk, hvor brugerne kan søge gennem tusindvis af opskrifter fra Dansk mad websteder og mad blogs.

Jeg har bemærket, at du har et stort antal af lækre opskrifter i din blog, og jeg vil gerne foreslå dig at tage et kig på vores Topp Mad Blog afsnitt her: http://www.findeopskrifter.dk/madblogstoppen

Hvis du ønsker at tilføje din mad blog til listen, er alt hvad du skal gøre, er at følge vejledningen her: http://www.findeopskrifter.dk/kom-med-i-madblogstoppen

Vores koncept er allerede live i de øvrige Skandinaviske lande samt i Syd- og Centraleuropa, og vi leverer tusindvis af besøgende til mad bloggere dagligt. Nogle af de bedste mad bloggerne får 10.000 + besøgende fra os på en ugentlig basis.

Forhåbentlig vil din egen mad blog også være op til toppen!


Varm hilsen,

Ann-Sofi
http://www.findeopskrifter.dk/