mandag den 27. februar 2012

Billig mad illustreret

Herhjemme har vi et madbudget, der hedder 2400 kr. om måneden i alt. Det kan kun lade sig gøre fordi a) jeg er opfindsom, når vi laver mad, b) Jesper er nærig, når vi køber ind og c) vi laver madplan.

Her er lidt inspiration, hvis andre vil gøre os kunsten efter. Indtil videre er det dog kun lykkes i februar, og vi har netop ramt kistebunden. Tirsdag og onsdag må blive til noget meget opfindsomt restemad.


Rødbedesuppe med nybagt brød. Rødbeder er billige, mel er billigt. Plus: Har sådan en flot farve. Minus: Den flotte farve smitter af på ALTING.


Tærte med salat. Indholdet af en tærte kan bestå af stort set alt godt fra køkkenet, her spinat, bacon, æg og peberfrugt. Dejen er lavet med en del rugmel, så den er endnu sundere. Plus: Smager også godt kold i madpakken. Minus: Man bruger virkelig mange æg og processen med at røre dej, køle dej af, rulle dej ud og derefter bage tærte i 100 år kræver en del tålmodighed.


Risotto med kidneybønner, asparges og bacon. Husk at du bare kan bruge billige grødris, du behøver altså ikke de dyre risottoris. Plus: Det smager helt vildt overdrevet godt (livret!), og så er det en perfekt restesluger, hvis man bare har en lille smule sans for, hvilke imgredienser, der passer godt sammen. Minus: Kræver din fulde opmærksomhed i tyve minutters tid, mens du rører i gryden. Og så er grødris jo ikke helt det sundeste i verden - man kan også bruge speltkerner eller andre mere langsomme kulhydrater.

Og nu glæder jeg mig til snart at købe ind igen! Vores køleskab er rippet for mad!

4 kommentarer:

Stine sagde ...

Vi bruger 2000 om måneden og har ingen problemer med at få det til at række. Tror måske vi spiser meget kedelig mad...

(havregryn til hver eneste morgenmad og rugbrød til hver eneste frokost, måske det også hjælper?)

Cecilie L. sagde ...

Vi spiser æg i weekenden om morgenen, men ellers er det også bare havregryn/grød og rugbrød hver dag. Men det der vælter vores budget er nok, når vi får gæster og synes det hele skal være lidt ekstra med vin og dessert osv. Men I sparer vel også lidt på vinen ;)

Stine sagde ...

Jah, det er nok forskellen. Vi har kun gæster sådan 1-2 gange om måneden, og sjældent med vin. Det koster jo nemt 200 kr at lave mad til gæster!

Anne sagde ...

Du må være opdraget godt :)