Til en person:
- 1 dl hele speltkerner
- 2 spsk olivenolie
- 2 tomater
- Baconstrimler efter smag (bacon er altid en smagssag, ikke?)
- 1 fed hvidløg
- Ca. 1/2 liter boullion
- Parmesan
- Frisk basilikum
Steg bacon og hakket hvidløg i olien i et minuts tid. Hæld speltkerne i og steg dem sammen med resten i tre minutter. Hæld derefter boullionen i en dl ad gangen, mens det småkoger indtil speltkernerne er bløde, men med bid og ikke ligger og søber i alt for meget væde. Hak tomaterne og bland dem med resten og kog dem med i et par minutter. Serveres med friskrevet parmesan og basilikum.
Det var ret godt! Rigtig vintermad. Så godt, at jeg kom til at spise det hele uden at gemme til rester...
3 kommentarer:
Hæ, jeg kender godt det med, at man pludselig kommer til at "glemme", at man faktisk havde lavet ekstra, så der skulle være rester ;D Det sker nu oftest med lækker mad, så det må jo være et godt tegn ;)
Ej, jeg ved ikke hvad det er, men den suppe minder mig altså om et eller andet.. Sådan et eller andet hjemligt. Hmm.. Måske jeg har fået det i ENgland, eller.. Kender du ikke det? Når det ligesom vækker sådan en følelse!
Xenia - Ja, det var virkelig et tegn på god ma, hvis jeg nu selv skal sige det ;)
Janne - Det minder sikkert om noget lækkert engelsk vintermad - lyder spændende! :)
Send en kommentar