tirsdag den 8. januar 2013

Zoologisk Museum

Da jeg var barn, boede vi meget tæt på Zoologisk Museum og ikke tæt på særlig meget andet (jeg syntes vi  boede laaaangt ude på landet - selvom det er fem minutter fra hvor vi nu bor, som lige nu er det bedste sted i byen for mig og tæt på alt det spændende på Nørrebro). Derfor tilbragte jeg en del tid med at kigge på døde, udstoppede dyr.

I søndags kom jeg tilbage efter rigtig mange år. Jeg var af sted med min far, hans kone, min bror og fire børn (mine fætre og kusine) mellem cirka 10 og 17 år. De har lavet en del om på det. (hvor er for eksempel de søde levende ørkenrotter? Stor mangel!) Men det er stadig et ret spændende museum, især på en regnvejrsdag, hvor Zoologisk Have ikke er så tiltrækkende. Her er lidt billedspam.

Fuglepalet

Elgskelet (fundet ret tæt på min mors sommerhus - sjovt!)

Hedwig?

Kæmpe mammut fra fortiden.

Imponerende samling af alle mulige dyr. Vi sad lang tid og snakkede om alle dyrene og deres sjove udseende og navne.

Af uransagelige grunde var der stor fokus på oddere. Heller ikke noget dårligt dyr.

Ikke lige så søde som i levende live, men måske lidt mindre farlige.

Dadadadaaaa.... Super-Bæver!

Både menneske- og dyrecrowdet.

I anledningen af julen (som åbenbart ikke var slut i søndags) var der gemt nisser, man kunne lede efter over det hele.

Forskellige arter pingviner blev straks genkendt fra Happy Feet. Min barselshjerne faldt selvfølgelig for den lille babypingvin mellem den ene pingvins fødder. Nååårh.


Der manglede bare dinosaurer, men de havde da et par rekonstruktioner. Der var til gengæld en del forhistoriske dyr, hvilket selvfølgelig giver lidt sejhedspoint. I øjeblikket er der særudstilling om edderkopper, men den har jeg sjovt nok ingen billeder af (jeg havde travlt med at komme meget hurtigt videre til næste udstilling). Ellers er det et rigtig underholdende museum, især spændende for børn. Der var også nogle udstoppede dyr, som man godt måtte røre ved - og forskellige opgaver, man kunne tage med hjem (de samme som da jeg var barn).

Det er gratis for studerende fra Københavns Universitet at komme ind. Ellers er det en anelse dyrt, 75 kr. for voksne og 40 kr. for børn. De tilbyder dog et ret billligt årskort, hvis man nu har lyst til at komme igen. Se mere på muséets hjemmeside.

Er man ikke så bekendt med området (ydre Østerbro/Nørrebro), kan jeg anbefale, at man enten går i nyrenoverede Fælledparken bagefter eller går ad Jagtvej mod Nørrebro. Her kan man få kaffe og varm kakao på for eksempel:

Den slags fancy caféer var der bare ikke, da jeg var barn. Vildt strengt.

5 kommentarer:

Linen sagde ...

Jeg var på Røde Rose i sommers, det er virkelig en dejlig cafe, den slags er der ikke så mange af her i smilets by. Så hvis du bliver træt af de der fansy cafeer som ikke var der da du var barn, må du gerne sende dem her over :-)

Rejsen Til Hong Kong sagde ...

Awesome :-)

Cecilie L. sagde ...

Linen - Dem bliver jeg ikke træt af... er så glad for, at området endelig har fået lidt kaffe :) Sjovt, så har du været ret tæt på hvor jeg bor - elsker Balders Plads, hvor Røde Rose ligger!

Hong Kong - nemlig!

Ulrik sagde ...

Heh - babypingvinen opdagede jeg slet ikke, før jeg havde læst billedteksten. :-)

Du fik vist byttet rundt på priserne for børn og voksne. ;-)

Cecilie L. sagde ...

Ah, pre-ammehjerne! Tak!