mandag den 30. maj 2011

Cecilies guide til gode studiebiblioteker i København

Min telefons kamera ville ikke berige mig med et bedre billede end ovenstående, nu hvor det er blevet mørkt, men det er altså, hvad min aften står på: Dameblad, blåbær, mynte og yoghurt og chaite. Men den har faktisk også stået på knækbrødsbagning, fordi jeg ellers slet ikke får bagt her i eksamenstiden. Ikke fordi jeg ikke mangler overspringshandlinger, men fordi jeg kunskriver på biblioteker rundt omkring og derfor ikke er så meget hjemme.

Men i dag har jeg holdt fri, for det må man godt, når weekenden er blevet brugt på at skrive, skrive, skrive. Har jeg for øvrigt sagt, at det går meget godt med det der skrivning? Jeg tør faktisk næsten ikke skrive det, for så kommer nemesis nok efter mig. Men det synes jeg altså. Jeg håber bare, at der er andre, der synes det samme. Især dem der skal give mig karakter. For jeg... ehm. Jeg vil bare rigtig gerne have en tocifret karakter snart igen. Hvis jeg skal være helt ærlig. For det har jeg ikke lige fået så mange af her de sidste par år. Overhovedet. Så derfor besluttede jeg mig i dette semester for at gøre mig virkelig, virkelig umage, og jeg håber noget så inderligt, at det resulterer i noget godt.

Men nu til en guide over de biblioteker jeg indtil videre har brugt til at skrive opgave på:

Det Kongelige Bibliotek, Amager
Forholdsvist nybygget og meget nyt og innovativt-agtigt. Helt klart mest bygget til at læse på og hente bøger, man har bestilt, biblioteket har nemlig næsten ingen bøger stående fremme. Til gengæld er der masser af læsepladser, som er delt op i to etager: På 1. sal må man godt småsnakke lidt og på 2. sal skal man være helt stille. Det er ret rart, at man kan vælge at sætte sig der, hvor det lige passer bedst til ens humør. I øjeblikket sidder jeg meget på 1. sal, men det kan godt være jeg rykker op på 2. sal, når jeg får rigtig travlt til sidst.

Man kan købe kaffe og andre snacks i en automat i stueetagen, men det kræver, at man får sig et KB-kort og sætter penge ind på det. Lidt omstændigt, men der er altså masser af andre kaffesteder på KUA - man skal bare huske, at man kun må tage papkrus med derind.

Diverse institutbiblioteker, Amager
At sidde på sit eget institutbibliotek, kan i mange situationer være en fordel. Jeg sidder for eksempel ret tit på Nordisk Bibliotek, for der kan jeg få fat i alle de bøger jeg skal bruge, og så er der adgang til masser af overspringshandlinger i form af en masse mennesker jeg kender fra Dansk. Faktisk nogle gange lidt for mange, så det mere bliver til snak på gangen end til læsning på læsepladserne. Men hyggeligt er det, og jeg kan komme ind 24 timer i døgnet med mit studiekort. Det kan du sikkert også på dit institutbibliotek! Biblioteket byder forresten på mange forskellige siddemuligheder, deriblandt pilatesbolde, lænestole og en sofa, som man faktisk også sagtens kan sove på. Kaffe kan man få fra Nordisk Kaffebar i stueetagen på hverdage mellem 10 og 16. (Okay, den her guide er helt vildt farvet af, at jeg er danskstuderende. Sorry.)

Jeg har også nogle gange siddet på EnGeRom-biblioteket, fordi jeg har Engelsk som sidefag, og derfor også kan bruge mit studekort som adgangsnøgle der. Det er et ret stort institutbibliotek, som også er meget nyt og fancy med Fatboy-hængekøjer og chesterfieldlænestole. Jeg bryder mig ikke så meget om at sidde inde på den stille del af biblioteket, for der skal man være HELT stille, så meget, at folk kigger helt vildt ondt på en, når man for eksempel har en lille hæl på sine støvler. Derudover er der ikke rigtig nogen, der lægger bøger på plads, så det kan være tæt på umuligt at finde den bog man skal bruge.

Sidst og absolut mindst af institutbiblioteker jeg har prøvet, er Etnologi-biblioteket. Der er omkring 10 læsepladser og en masse bøger om etnologi. Det virkede faktisk ret hyggeligt, men man ska jo nok følges med en etnolog, som jeg gjorde.

Den sorte diamant
Her på det sidste er jeg også begyndt at sidde på diamanten. Her har alle adgang, så man kan for eksempel sidde og kigge på medicinstuderende, der terper legemsdele (eller hvad de nu terper?) og lignende fascinerende ting. Jeg har kun siddet i den gamle læsesal, som er megasej med meget gamle møbler og kæmpestore lysekroner i loftet. Her skal man også være ret stille, men det fungerer ret godt, og det virker også dumt at sidde og småsnakke sådan et... gammelt sted. Nåmen det gør det altså! En ret god bonusting at vide her, er at stikkontakterne sidder under bordet - man skal lige lede lidt efter dem. Og man ser helt klart meget dum ud, når man leder, men du kan føle dig sikker på, at alle andre på læsesalen har været igennem det samme.

Billig kaffe og mad kan fås i personalekantinen, som ligger op ad en trappe til højre for rulletrappen. Man må bare kun være der efter kl. 13. Ellers må man ty til Øieblikket, den almindelige café i huset. Som så tilgengæld laver virkelig god kaffe og kage, så det er heller ikke dårligt. Der er også en ret fin boghandel.

Nå, det var det. Nu er min fridag snart slut, selvom jeg ikke rigtig vil være ved det. Har I mon nogle tilføjelser til biblioteksguiden?

3 kommentarer:

amarOrama sagde ...

Men synes du ikke, der er konstant hedebølge på Amagers kongelige. I hvert fald på 2. sal? Jeg kan næsten ikke trække vejret der.

Cecilie L. sagde ...

Jeg har faktisk kun siddet på 2. sal om vinteren. Men jo, generelt er der bare ret varmt på biblioteker, måske pga. alle folks computere. Jeg er dog sådan en, der altid fryser, så det passer mig ret godt :)

Cecilie sagde ...

Jeg har faktisk en sjov en :) Prøv den norske sømandskirke... en anderledes oplevelse!!
http://minforestilling.blogspot.com/2010/09/den-norske-smandskirke.html