torsdag den 12. juli 2012

Økologisk - ikke så nemt igen, hva'?


I sidste uge havde Politiken en artikel om sprøjtegiftrester, der kunne gemme sig i ikke-økologiske madvarer, især de udenlandske. Mine forældre gjorde mig begge to bekymrede opmærksom på det, og jeg tog det faktisk også ret alvorligt. Jeg gad godt spise mere økologisk, og jeg synes det kunne være spændende at se om man egentlig kan leve 100 % økologisk uden at ruinere sig selv fuldstændig.

Det har jeg så fundet ud af nu, at det er godt nok svært. Indtil videre i hvert fald - jeg har ikke givet op!

I går var vi i Netto for at forsøge, og her var øko-rugbrødet for eksempel udsolgt, men til gengæld fik vi øko-kødpålæg og øko-leverpostej, samt de almindelige ting som øko-mælk og hakkede øko-tomater. Af friske øko-tomater kunne man kun få cherrytomater, og dem kan jeg desværre ikke tåle.

I dag var vi i Irma for at undersøge om ikke øko-udvalget var bedre der. Det var det ikke i særlig høj grad. Øko-parmesan var udsolgt, hel øko-kylling var udsolgt og der var intet øko-kødpålæg. Men der var tilbud på mange øko-ting, heriblandt tomat og majs på dåse og øko-grovpasta.

Nu surfer jeg lige Aarstidernes hjemmeside for at finde ud af om det ville være smartere, men så er man virkelig ude og bruge mange penge!

Er der nogle gode råd til at leve mere økologisk? Kampen er kun lige begyndt, og jeg vil gerne kæmpe lidt mere!

2 kommentarer:

Anonym sagde ...

Ja, det der øko er noget dyrt sjov...
Jeg kan anbefale fødevarefællesskaber. Kæresten og mig er med i et her i Århus. Man får en stor pose øko frugt+grønt for 100kr en gang om ugen. Derudover skal man så arbejde i 3 timer om måneden,fx tage imod landmændenes leveringer, pakke poser eller udlevere poser.
Jeg synes, det er et supergodt koncept, billigt+lokalt økomad...
Det findes også i kbh,så vidt jeg ved.

Cecilie L. sagde ...

Tusind tak, sikke en god idé! Jeg har hørt om det før, men jeg havde glemt alt om det igen. Må straks undersøge nærmere.