torsdag den 9. juni 2011

Kokkeskole på den nemme måde og virkelig mange bøger

I forgårs afleverede jeg alle mine opgavebøger på biblioteket og i går cyklede jeg helt til Gentofte for at aflevere den allersidste bog (Cooperative Learning), som jeg altså blev nødt til at låne på Gentofte Hovedbibliotek, fordi der var venteliste alle andre steder. Så nu er her fuldstændig opgavefrit. Men stadig meget rodet. Nå. Det var ikke det vi skulle snakke om. Da jeg var på biblioteket (altså mit eget, Blågårdens, ikke Gentofte) kom jeg til at låne 4 bøger med hjem igen (Ove Knausgaard: Min Kamp 1, Helle Helle: Rødby-Puttgarden, Kaspar Colling Nielsen: Mount København og Jan Sonnergaard: Radiator). Og jeg har faktisk stadig en del bøger liggende ved min seng, deriblandt Madame Bovary og Sophie Dahls selvbiografi (man skal jo variere! Bovary er vist fra 1800-tallet (nej, jeg har ikke gidet tjekke årstallet. God gymnasielærer, hva´?) og Sophie Dahl var med i det nyeste Elle og er nok noget chick lit af en art). Jeg kan ikke lade være med at anskaffe mig nye bøger... nu skal jeg bare huske også at læse dem. Håber på godt vejr i weekenden, så tager jeg dem med ned i min gård.


Men nej, jeg er åbenbart ikke færdig med at tilegne mig viden (og åbenbart overhovedet ikke træt af det efter opgaverne?), for nu har jeg også besluttet, at jeg vil lære at bage. Jeg har bagt jævnligt i et par år nu, men jeg har aldrig rigtig lært det. Jeg freestyler bare, og så bliver det nogengange godt. Så jeg er gået i gang med at se Camilla Plums kokkeskole om at bage. I går lærte jeg, at man skal ælte dejen ved at folde den og ikke slå i den. Som om jeg nogensinde har æltet dejen. Jeg har bare ladet den hæve i lidt længere tid og tænkt, at så var det nok fint. Men jeg skal nok udover min angst for at få dej på fingrene og få mig et sommerferieprojekt med at bage!


Hvem sagde rastløs?


Ps. Nu kan man blive fan af det radioprogram jeg er med til at lave på universitetsradioen: Kulturlemonaden - på facebook. Gå gerne ind og tryk like, for vi vil så gerne have flere fans! Også selvom vi har sommerferie, men vi lover at lægge nogle spændende lemonade- og kulturting op snart :)
 

2 kommentarer:

Xenia sagde ...

Ej, god idé med den bageskole - den havde jeg ikke hørt om før. Men den vil jeg helt sikkert også se nu så :) Og nå ja, tillykke med sommerferien :)

Cecilie L. sagde ...

Tak! :)

Ja.. det virker meget godt.