Jeg har ikke været særlig meget hjemme her på det sidste, og slet ikke nok til at lave ordentlig mad eller købe ordentlig ind. Det er der blevet lavet om på nu! Derfor får I lige en opskrift på frikadeller med tomatsovs!
Ingredienser, frikadeller:
Tomaten varmes sammen med resten af ingredienserne, undtagen melet. Efter lidt tid (mens du passer frikadellerne og fx koger kartofler eller ris), blandes melet med ca. 1 halv dl vand i en meljævner - eller bare et syltetøjsglas med låg på, som du ryster godt, indtil melet er opløst i vandet. Blandingen hældes i sovsen, mens den koger og piskes godt. Smag til med salt og peber.
Ingredienser, frikadeller:
- 1 pakke hakket kalve- og svinefars
- 1 æg
- 1 dl havregryn
- 1 dl rasp
- 1 dl mælk
- 1 halv tsk spidskommen
- 1 halvt glas kapers (de helt små glas)
- Salt og peber
- 1 dåse hakkede tomater
- 1 dl mælk
- 2 tsk flødeost
- Hakket bladselleri - ca. 1 stang
- Basilikum
- 1-2 spsk mel
Tomaten varmes sammen med resten af ingredienserne, undtagen melet. Efter lidt tid (mens du passer frikadellerne og fx koger kartofler eller ris), blandes melet med ca. 1 halv dl vand i en meljævner - eller bare et syltetøjsglas med låg på, som du ryster godt, indtil melet er opløst i vandet. Blandingen hældes i sovsen, mens den koger og piskes godt. Smag til med salt og peber.
1 kommentar:
teen & frokosten snupper jeg gerne, mmh.
Send en kommentar