mandag den 15. juli 2013

Grøn frisørHvis man gerne vil leve så økologisk som muligt, er det selvfølgelig ikke kun maden, man skal tænke over. En ting jeg ikke havde skænket en tanke, før jeg blev gravid, var min frisørs produkter. Normalt er jeg lidt allergisk over for dufte, men da jeg var gravid gik det AMOK. Jeg kunne ikke komme i nærheden af noget som helst, der duftede - hverken blomster, sæbe, parfume eller lignende. Håndsæben på mit arbejde gav mig for eksempel hovedpine hver gang jeg var der, og jeg måtte udskifte alle mine hårprodukter. De var ganske vist rimelig politisk korrekte og var for eksempel parabenfri. Men de duftede, så det gik ikke.

Da jeg så ville klippes, lød det som et mareridt for mig at skulle være lukket inde i en frisørsalon med så mange dufte i en times tid. Jeg gik derfor på jagt efter en grøn frisør. Jeg fandt hurtigt Zenz-salonerne, og det viste sig at være en meget positiv oplevelse. Deres produkter er svanemærkede, og derfor paraben- og parfumefri, så der duftede kun af kaffe i salonen på Nordre Frihavnsgade, som jeg valgte (de har også andre afdelinger).

Jeg blev klippet af Josefine Øgaard, som er trainee, hvilket vil sige, at det kun kostede mig 420 kr. for klip og vask. Hårvasken foregik i en massagestol, mens en anden trainee hentede kaffe til mig, og så kan man jo kun være positivt stemt fra starten af. Jeg bad om at få klippet en del af mit lange, lange hår (der vokser hurtigt og filtrer amok, så snart det bliver langt), og det skulle være lige. Hun gjorde sig meget umage for at klippe det helt lige, så det blev rigtig pænt!

For en sikkerheds skyld testede jeg lige Josefine endnu en gang i fredags, for jeg kunne jo have været heldig at have fanget hende på en særlig god dag. Men oplevelsen og resultatet var det samme: tilfredsstillende!

Zenz sælger også deres egne produkter, som man jo passende kan investere i - eller ønske sig i julegave, hvis man ligesom mig heller ikke er så begejstret for at bruge over 100 kr. på et hårprodukt.

Det her er forresten (desværre) ikke et sponsoreret indlæg. Jeg er bare begejstret :)

3 kommentarer:

Kathrine sagde ...

Flot frits :) Dejligt med en grøn frisør - og altid skønt at blive forkælet!

Stine sagde ...

Hehe, lige før du skrev det, tænkte jeg også at det lød lidt sponsoreret, men troede egentlig heller ikke at det var det... :)

Cecilie L. sagde ...

Trine, tak! Ja meget dejligt :)

Stine, det ville ellers ikke være nogen dårlig sponsor... Det er jo dyrt at gå til frisør!