fredag den 18. marts 2011

Luksusmad

Jeg har ikke været særlig meget hjemme her på det sidste, og slet ikke nok til at lave ordentlig mad eller købe ordentlig ind. Det er der blevet lavet om på nu! Derfor får I lige en opskrift på frikadeller med tomatsovs!
Ingredienser, frikadeller:
  • 1 pakke hakket kalve- og svinefars
  • 1 æg
  • 1 dl havregryn
  • 1 dl rasp
  • 1 dl mælk
  • 1 halv tsk spidskommen
  • 1 halvt glas kapers (de helt små glas)
  • Salt og peber
Sovs:
  • 1 dåse hakkede tomater
  • 1 dl mælk
  • 2 tsk flødeost
  • Hakket bladselleri - ca. 1 stang
  • Basilikum
  • 1-2 spsk mel
Frikadellefarsen røres godt sammen med en mixer og steges på panden i fx olie. Frikadellerne kan nemt laves med to skeer.

Tomaten varmes sammen med resten af ingredienserne, undtagen melet. Efter lidt tid (mens du passer frikadellerne og fx koger kartofler eller ris), blandes melet med ca. 1 halv dl vand i en meljævner - eller bare et syltetøjsglas med låg på, som du ryster godt, indtil melet er opløst i vandet. Blandingen hældes i sovsen, mens den koger og piskes godt. Smag til med salt og peber.

Haps!

Pukkas black spiced chai og diverse snacks til aftente.

Overdådige madder til frokost, fordi jeg har fri og det er lidt weekendagtigt.

Nu må jeg hellere gå ned og træne. Efter jeg lige har eftersøgt mit skab efter usunde ting, that is.

1 kommentar:

linda; sagde ...

teen & frokosten snupper jeg gerne, mmh.