mandag den 25. oktober 2010

Græskarkagen


Jeg glemte helt at give jer opskriften på græskarkagen. Men jeg synes den blev okay, og Jespers kollektiv var meget tilfredse, så here goes. Opskriften er fra en squashkage fra God Mad, Let at Lave, som jeg har modificeret lidt:

150 g smeltet smør
2,5 dl sukker
3 æg
4 dl mel
1 tsk bagepulver
1 spsk stødt kanel
1 tsk stødt ingefær
150 g revet græskar
50 g solsikkekerner

Tænd ovnen på 175 C og smør en form (ca. 24 cm). Rør smør og sukker hvidt og skummende. Rør æggene i et ad gangen og rør godt imellem hvert. Sigt mel, bagepulver og krydderier og rør det sammen med græskar og solsikkekerner. Bag kagen på en af de nederste ribber i ovnen i 1 time.

Jeg kunne ikke lige helt nemt rive græskar, så jeg endte faktisk med at koge det og blende det med en stavblender. Det gik fint. (Men vildt meget opvask!)

Det bedste var næsten græskarmanden, som nu står og pynter fint på min altan:

3 kommentarer:

Copenhagen Photos sagde ...

Sødt:)

Copenhagen Photos sagde ...

Så forresten at din blog var på up and coming listen på bloglovin for et par dage siden:) Congrats!

Cecilie L. sagde ...

Uuuh, tak! Hvad mon det betyder?