lørdag den 3. januar 2009

Når jeg bli'r stor...

Godt nytår! Jeg beklager mangel på updates, men jeg er en af dem, der har måtte bruge hele "ferien" på at skrive opgaver... og det fortsætter stadig, nu tager jeg mig bare lige en lillebitte pause, fordi jeg skal skrive en studierapport. Det er slet ikke sjovt, så det kræver flere pauser!

Nå, men altså i juleferien kommer der jo også tit film i tv, og dem må man gerne se, hvis man skriver rigtig meget opgave før de kommer. Så forleden dag så jeg Pay It Forward (lille dreng opfinder en smart ting med at hvis man hjælper tre mennesker og de så hjælper tre mennesker osv.... så bliver verden et bedre sted.) og i denne film optræder der en skolelærer. Det satte mine tanker i gang.

Da jeg var lille var det min største drøm at blive skolelærer. Er det ikke mærkeligt? Alle andre ville være fodboldstjerner og prinsesser og den slags - jeg ville bare være skolelærer. Det tog vist nok udgangspunkt i, at min klasselærer i den første del af folkeskolen var sådan rigtig dum og sur, og jeg var helt sikker på, at jeg kunne gøre det bedre end ham. Det sjove er, at selvom jeg i tidernes løb har skiftet drømmejob mange gange (indretningsarktitekt, journalist, psykolog, rejsebogsforfatter... you name it), har jeg altid siddet til undervisningen på forskellige skoler og tænkt, at det der, det ville jeg sgu kunne gøre bedre, eller måske bare lige så godt.

Og nu hvor man pludselig er kommet skræmmende tæt på at skulle beslutte, hvad man skal være når man bliver stor, så kommer lærerdrømmen langsomt men sikkert tilbage. Og det er selvom at min indre forfatter/journalist skriger op om at få lov til at "udøve sit talent", "tage chancen og blive berømt" osv osv. (min indre forfatter har meget høje tanker om sig selv). Men min indre lærer vil bare godt ud på et gymnasie og lære nogle teenagere, at de er bedre fagligt end de sikkert tror.

Og nu skal jeg altså til at vælge hvad jeg vil læse som tilvalg. Hvis jeg vil være gymnasielærer, skal jeg vælge det nu. Og vil jeg egentlig ikke godt det? Hmm. Jeg skal snart ned forbi HCA og spørge hvad han synes.

Det næste bliver så, at jeg skal finde ud af hvilket gymnasierettet fag jeg vil læse. Jeg tænker lige nu film- og medie.

Hvad skal I være, når I bliver store?

1 kommentar:

Anonym sagde ...

Hehe, den bedste fremtidsdrøm, jeg har hørt, var da jeg gik i børnehave, hvor en af de andre drenge ville være Jesus, når han blev stor. :D

Og jeg selv - jeg vil bare gerne tilbage i radiobranchen, men der skal vist lige komme nogle jobs dér først.