tirsdag den 5. november 2013

10 livsnødvendige ting i en barsel

Nu lakker min barsel som nævnt mod enden, så her får I de ti ting, der har gjort mest glæde:

1. Bæresele. Rar at have når man bare lige skal i kiosken med baby eller når barnevognen bliver til et hadeobjekt. Uundværlig når man bor på femte sal uden elevator.

2. Legetøj ved puslebordet. Kan på gode dage hjælpe mod baby, der ruller om på maven og hiver alt ned fra puslebordet, sparker bukserne af ti gange før de er kommet helt på eller argh, putter hånden ned i bleen. Skal helst kunne tåle en vask eller 30.

3. Vådservietter. Fordi alting er beskidt hele tiden.

4. Købebabymad. Til ikke-speltmor-dagene. Og pulvergrød til morgenmad før syv. Eller ni.

5. Mikrobølgeovn. Sparer opvask af gryder til opvarmning af babymad og rester. Og til at genvarme kaffen i, når baby vågner lige når man har sat sig ned og tror det er kaffepausetid.

6. Kaffe. Til at fake energi på alle tidspunkter af døgnet. Indebærer dog faldgruberne: 1) At man ikke kan sove, når baby sover. 2) At man selv tror på det urealistisk høje energiniveau og laver lige så urealistiske planer. 3) Ondt i maven ved overforbrug.

7. En hobby. Det virker måske underligt at finde endnu en ting at bruge tid på, når baby tager så meget tid, men det virker mod barselsvanvid! En tv-serie, nemt håndarbejde, tegneserier eller en blog er for eksempel gode hobbyer. Skal helst ikke kræve for mange hjerneceller, men må gerne være lidt afhængighedsskabende. Må helst ikke dø af at blive forsømt i et par dage, så jeg slettede lige surdej og planter fra listen.

8. Bedsteforældre, mødregruppe, meget gode venner eller lignende bekendtskaber. Altså mennesker i nærheden, der gider dikkedikke din nuttede baby, også når hun ikke er nuttet, gider høre om babylort og søvnproblemer og gider tage din baby lidt mens du selv går i bad, drikker en uforstyrret kop kaffe eller hvad du nu har brug for.

9. Internet. Det kan godt være, at nogle forældre kan det hele intuitivt og aldrig kommer i tvivl om snuen er lungebetændelse, hvornår en baby sover igennem (aldrig) eller hvad baby skal have på i barnevognen, men jeg har googlet alting fra dag et. Jeg har løst mange problemer på den måde, men dog også blevet mere forvirret andre gange. Man skal huske at stole på sin egen dømmekraft, men den kan altså godt forsvinde sammen med tålmodigheden, når man er blevet vækket kl. fem.

10. Det hele skal nok gå-attitude. Det skal det altså nok! Og du er stadig en god mor/far, selvom barnet græder, du tuder og nogen har glemt at støvsuge, vaske op og købe grøntsager i et par uger...

Ingen kommentarer: