tirsdag den 2. november 2010

Pasta med billig-sovs

Nå, men oven på et laaaangt og seriøst indlæg (som ingen svarede på, hint hint hiiiiint!), får I lige en opskrift på en forholdsvis billig ret, som har den smarte egenskab, at den kan laves udelukkende af ting, der holder i lang tid. Jeg kom i tanke om den, fordi jeg så Stines indlæg om at spise for 500 kr. om måneden (og så måske fordi jeg spiser det mindst en gang om ugen...).

Ingredienser (til 1 (sulten) person):
  • Pasta, frit valg af type/mængde
  • En dåse hakket tomat
  • En dåse tun
  • 1-2 tsk kapers
  • Basilikum - frisk eller tørret, gæt selv hvad der er lækrest ;)
  • Evt. hvidløg
  • Salt og peber
Sæt en gryde over med tomaten, basilikum og evt. et helt hvidløg. Lad det simre for lav varme indtil senere. Sæt pastaen over med lidt salt (hvis du bruger frisk pasta, skal du selvfølgelig gøre det lidt senere - kig på pakken). Lidt smør eller olie i pastavandet gør underværker, og spar heller ikke på saltet. Åben dåsen med tun og se hvor findelt den er. Hak den lidt med en gaffel, hvis stykkerne er for store. Rør tun og kapers i tomatsovsen og lad det stå lidt længere og simre. Smag til med salt og peber. Husk at kapers er ret salt, så det er ikke sikkert der er brug for mere.

Serveres med parmesan, friske basilikumblade og en god salat - eller spis det som det er uden alt muligt fancy :)

En god salat kan fx være med broccoli, gulerødder og en god feta med en dressing af 2 dele olivenolie, 1 del vineddike, lidt sennep samt salt og peber (kan rystes sammen i et syltetøjsglas først) - det er min yndlings!

Det er forresten mine forældres opskrift på pastasovs og dressing :)

Ps. Der er nogen, der siger, at man skal passe på med at spise for meget tun, fordi det indeholder kviksølv. Så man skal ikke lige spise det her hver dag. Men hey, jeg har ikke taget skade. Endnu. Hmm.

1 kommentar:

Stine sagde ...

Tak for opskriften, den vil jeg måske prøve - hvis der er penge til det ;)