mandag den 8. november 2010

Bøger

I går så jeg en film om Sylvia Plath, og det gik op for mig, at jeg ikke har læst noget af hende, selvom jeg jo altså har Engelsk som sidefag. Da jeg havde set filmen, fik jeg virkelig lyst til at læse noget af både hende og hendes mand Ted Hughes, og ikke mindst hans sidste bog om deres liv sammen.

Efter nærmere eftertanke, kom jeg i tanke om, at jeg har læst ALT for lidt klassisk engelsk litteratur. Og faktisk lidt det samme med dansk, omend jeg har læst lidt mere på dansk. Men det skal der gøres noget ved nu! Jeg er derfor gået i gang med en must read-liste af bøger, som jeg skal have læst - gerne inden jeg er færdiguddannet som gymnasielærer.

Hvis I har nogle idéer til min liste (det behøver altså ikke være klassisk, det kan også bare være en god bog), må I meget gerne kommentere. Så lover jeg at følge op på projektet her på bloggen :)

5 kommentarer:

Stine sagde ...

Den slags projekter kan vi godt lide :) Men jeg har ingen anbefalinger.

Henrik Gregor Knudsen sagde ...

Heart of Darkness af Conrad.

Zicka sagde ...

Hej Cecilie. Indimellem kommer jeg forbi din blog, fordi jeg har dig på FB og fordi jeg savner dine blogs på fate. Og. Jeg er stor litteratur elsker. Tom Kristensens 'Hærværk' er et must. Eller Lise Nørregaards knap så kendte bøger 'Volmer' og 'Stjernevej'. H.C. Branner var også en fantastisk forfatter... der er så mange :)
Knus Zicka aka. Ane

Cecilie L. sagde ...

Ih, mange tak til jer! :)

Xenia sagde ...

For lige at følge op på et ret gammelt indlæg, synes jeg, at du skal tage at læse Wuthering Heights af Emily Brontë! Det er et af mine yndlingsværker inden for klassisk engelsk litteratur i hvert fald ;)