søndag den 3. februar 2013

Fastelavnsboller med fyld af marcipan og nougat


Til syv fastelavnsboller:

(Det er en opskrift baseret på forskellige opskrifter fra nettet, som jeg hurtigt læste inden jeg gik i køkkenet - så det er delvist fra hukommelsen og delvis improvisation. Alle opskrifter jeg fandt var på mange flere boller, men så mange spiser man jo altså ikke. (Vel?) Så betragt det som en opskrift mod madspild - eller gang den op...)

Ingredienser:

  • 1 spsk sukker
  • 1 æg
  • 25 g gær
  • 1½ dl mælk
  • 75 g smør
  • 250 g mel
  • 1 tsk kardemomme
Fyld:
  • Marcipan
  • Nougat
Varm mælken op til 30 grader og opløs gæren heri. Pisk æg og sukker i en anden skål og hæld blandingerne sammen. Smelt smørret og lad det køle af og pisk det i blandingen. Til sidst tilsættes mel og kardemomme, og dejen æltes lidt og stilles til hævning i 25 minutter.

Rul dejen ud til en aflang firkant og skær den ud i syv korte, aflange striber. Læg lidt marcipan og nougat midt på hver stribe og fold den sammen til en bolle. Mas dejen lidt sammen i siderne, så fyldet ikke ryger ud af bollen.

Bages på 200 grader i ca. 15 minutter. Jeg har bagefter pyntet mine med smeltet chokolade og frysetørrede hindbær, men det faldt af igen, når man spiste dem, fordi der var lidt mel på bollerne. Jeg tror glasur med flormelis ville være bedre, men jeg gad ikke forlade lejligheden :)

(Se så. Jeg kan sagtens skrive indlæg, der ikke handler om babyer eller hækling. Og nej, jeg har ikke født, selvom jeg har termin i dag. Men jeg sidder i sofaen med alt mit hækletøj og venter spændt.)

2 kommentarer:

The CityGirl sagde ...

De ser gode ud - og flot at du har kunne skrive om andet end babyer! Haha :-)
Men det ER jo spændende hvornår det sker og om det er en baby der kommer ud. I know; statistikkerne taler altid for at det er babyer, men man ved jo aldrig, vel?

Jeg sidder i hvert fald og venter på at der bliver blogget fra fødselsgangen, så jeg kan heppe på dig :-)

Cecilie L. sagde ...

Haha, jeg satser på en baby! Statistikkerne siger i hvert fald også, at man føder efter terminen, og det holder jo. Så vi satser på baby!

Åh ja, blogging om baby. Det bliver noget helt nyt jeg skal tage stilling til. Men jeg skal nok love at give lyd, så I ikke venter uden grund :)