onsdag den 8. august 2012

Ting jeg ikke havde tænkt på omkring at være gravid

At man kan komme til at spontanshoppe børnebøger på loppemarkeder helt uden at opdage apostroffejlen i titlen. Jeg græmmes, Gyldendal!

  • At man med graviditeten indtræder i forbudsland. Man troede og havde forliget sig med, at det kun handlede om alkohol, men nej. Rovfisk, rødt kød, dampbade (måske, måske ikke - eksperterne er uenige), østersølaks, flyvning efter 33. uge, parfume, mere end to (nej tre! nej to! nej en! siger eksperterne) kopper kaffe om dagen, lever, smertestillende piller (stor ekspert-uenighed om panodiler) og sådan bliver det ved - er også forbudt. Jeg kan godt afsløre, at man meget pludseligt når et punkt, hvor man tænker "Fuck det. Stik mig en panodil, et kvart glas rødvin og en masse tunsushi!"
  • At graviditet også gør ondt før fødslen. Jeg har lært et nyt ord, der hedder ligamentsmerter og fået en ny bedste ven, der hedder varmepude.
  • At gravid-cravings i kvalmeperioden (de første 12 uger i mit tilfælde) er præcis de samme som ens faste tømmermænd-cravings. Hej igen slatne pomfritter med kethup (helst den fra pølsemanden), champagnebrus, kakaomælk og virkelig meget kød.
  • At de der hormon-tårer ikke er noget de bare har opfundet i filmene. Således så man mig få et sammenbrud, der krævede akut flugt til toilettet, da et pizzeria i Vig kom med den forkerte pizza til mig. Heldigvis bryder jeg stort set kun sammen over kriser omhandlende mad, og det har jeg nu gjort min omgangskreds opmærksom på, så de kan tage deres forholdsregler.
  • At man åbenbart, når man ikke græder over madvarer, kvalmes over skraldespande og klynker over smerter, faktisk er helt vildt glad. De hormoner kunne de godt producere i pilleform.
Det var alt for i dag, folks. Nu skal jeg ud og støvsuge køkkenet for noget med kakaoindhold i.

5 kommentarer:

Anne Mette sagde ...

Screw alle de der ting man må og ikke må! Vi andre er altså endt meget godt ud, selvom vores forældre ikke mendte alle de regler. Der er efterhånden ret stor risiko for at få stress under graviditeten med alle de forbud, så slap aaaaaf og gør hvad du selv føler er det rigtige :) Alt med måde.

Og kæmpe meget tillykke! Jeg har vidst kun liket på facebook indtil videre ;)

Anonym sagde ...

Tillykke med graviditeten!
Åh, jeg kan godt huske alle de der forbud/anbefalinger. Og selvom jeg læste til læge syntes jeg, det var voldsomt svært at gennemskue. Og så var jeg kommet til at læse en tysk graviditetsbog, og der var der endnu mere, der var forbudt (sauna! løb! sukker??! ).
Men jeg endte altså med at følge de alm. generelle råd (bortset fra det der med kaffen) og det kom der en fin baby ud af...
Jeg håber, du får en rigtig god graviditet!

n e u r o t i c . n u sagde ...

Jeg elsker dine mad-sammenbrud ( sorry) :)

Annette sagde ...

Tillykke med graviditeten! :D

Jeg har også altid tænkt at når blev gravid slap man da for menstruationssmerter, men næh nej, så kommer der bare andre ting. Hvorfor skulle det være let? ;)

Cecilie L. sagde ...

Tak for tillykker :)

Jeg skal nok tage den lidt med ro med alle de forbud. Jeg er lidt hysterisk med at jeg højst drikker et kvart glas vin og ret sjældent, men ellers er jeg nok (blevet) ret afslappet med de fleste ting. Alt med måde :)

Man må gerne synes at mine mad-sammenbrud er sjove - det håber jeg, at min omgangskreds også synes!

Haha, menstruationssmerter er jo ingenting! ;)