søndag den 26. september 2010

Søndagssøndag


Søndage er nogle gange mere søndagsagtige om efteråret, synes jeg. Det er overskyet udenfor, men bladene på træerne har fået fine efterårsfarver, der oplyser Frederiksberg, som jeg har netop har gået hjem fra Jesper gennem. Han er taget til æbledag på landet. Jeg er blevet hjemme, for jeg har æbler og jeg har også en vasketid kl. 16.

Den officielle plan med dagen er at læse en masse didaktik til i morgen, men indtil videre har jeg sat rugbrød over, haft kort besøg og lavet risengrød. Mit internet er også gået i søndagsmode og nægter konsekvent at streame nogen serier overhovedet, ikke engang Taxa fra Bonanza, som jeg ellers er begyndt at se for at få noget for mine licenspenge...

Så nu kigger jeg lidt ud af vinduet og ordner lidt småting og nyder faktisk lidt stilheden. Didaktikken skal jeg nok få læst, for jeg er meget nysgerrig efter de argumenter, der eftersigende skulle være i teksterne om hvorfor børn skal læse skønlitteratur i folkeskolen. Det kan måske svare på det evige spørgsmål, som os litteraturstuderende bliver spurgt om ved en hver given lejlighed, men mest ved mødet med ingeniører: Hvad skal det dog til for, det der litteraturforskning?

Jeg har endnu ikke kunne komme med et godt nok svar.

3 kommentarer:

Janne B.T. sagde ...

Det lyder som en rigtig hyggelig og fornuftig søndag :)

Stine sagde ...

Hvad er æbledag for noget? Vi var på æblerog i går, og jeg planlægger at gøre det igen, så jeg kan fylde min fryser med æbler og bage æblekager hele vinteren. :)

Cecilie L. sagde ...

Janne - det må man sige :)

Stine - Sådan en dag, hvor man åbenbart smager en masse ting der er lavet af æbler, hehe. God idé, jeg elsker også æblekage!