fredag den 29. juni 2012

Sejltur i Hamborgs containerhavn

Her er, som lovet, billeder fra en havnerundfart i Hamborgs containerhavn + lidt af den almindelig havn også. Det er en meget realistisk fotoreportage - man kan nemlig godt se, at der er regn på ruden på de fleste billeder. Det regnede hele dagen den dag, så det var ret rart at sidde indenfor i en varm båd.

Et af Hamborgs arkitektoniske vartegn.

Prøv at se hvor meget det regner!

Flotte farver

Hus på fødder

Fint sejlskib

Så begynder containerhavnen - vist nok den største i Europa







Tilbage til den almindelige landside (hedder det ikke det? Jeg har ikke helt styr på mine maritime udtryk)

Det er som om den slags kitch er obligatorisk i havnebyer

onsdag den 27. juni 2012

Tilbage fra byernes by

Det er selvfølgelig Hamborg. Jeg kan ikke se, hvad det ellers skulle være? Det eneste, der manglede var lidt godt vejr. Men jeg hører, at I også manglede det herhjemme? Men, fat mod! De lover sol og 20 grader på lørdag! Og her er lidt billeder af min yndlingsby, at the moment.

Vi hepper selvfølgelig på Tyskland i fodbold. (Eller jeg gør, efter Danmark røg ud, for jeg er kvart tysker (og lidt belgier...))

En fin svampedame i St. Pauli.

Virkelig gode sodavand fra min yndlingscafé Panter i Markstrasse, Sternschanzen.

Ravioli fra økosupermarked. Serveret i lejligheden i St. Pauli, som vi lejede gennem Airbnb - ret smart ordning, hvor man lejer folks lejlighed, mens de ikke er hjemme.
Senere poster jeg lige lidt flere billeder, fx nogen fra en fantastisk havnerundfart i containerhavnen. Nu skal jeg lige puttesove lidt. Jeg er nemlig ved at arbejde en masse af fra da jeg læste til eksamen, så ingen fridage til at komme sig over rejsen på. Men det går nok også lige :)

onsdag den 20. juni 2012

Surprise-glad


Man må faktisk godt høre Ulige Numre meget meget højt om formiddagen, når bare det giver energi og godt humør nok til at gå til eksamen. Og være overraskende dygtig.

Jeg havde nok ikke fået læst nok til denne eksamen, da jeg simpelthen har været så utroligt skoletræt og ikke orket mere læsesal og argh. Nå, men til eksamen skulle jeg jo, og om formiddagen skimmede jeg de sidste tekster og tog så af sted mod universitetet for sidste gang i laaaang tid.

Jeg fik helt klart et meget heldigt spørgsmål, præcis det jeg havde håbet på faktisk. Og så kopierede jeg nogle fine modeller over på notepapiret, skrev nogle rodede noter og gik ind og talte pænt britisk skoleengelsk (jeg aner ikke hvor det lige kom fra? Jeg har altid troet jeg var skabs-amerikaner) og redegjorde for sociokulturelle teorier og undersøgelser af gruppearbejde, og så var tiden gået, og så snakkede vi lidt om gode og dårlige ting ved gruppearbejde i forhold til teoretikeren Vygotsky, og så gik jeg ud og hyperventilerede på gangen.

Og så kom jeg ind igen og fik 10 i indhold og 7 i sprog. (Ja, engelskfaget og deres todelte karakterer...)

Jeg skulle bare have haft et lidt mere varieret ordforråd og gået lidt mere i dybden med undersøgelserne (som jeg skimmede om formiddagen), så havde jeg nået toppen, sagde de. De vidste nok ikke, at 10/7 allerede var toppen. For mig. Hurra!

Nu er der bare sommerferie, arbejde på styrelsen, mor-datter-tur til Hamborg (originale som vi er) og en uge på Testrup Højskole i vente.

Det er den bedste dag i lang tid!

søndag den 17. juni 2012

En anelse dumt

Jeg satser stærkt på, at I godt ved, hvorfor her er stille på bloggen. Jeg er ved at gennemgå udfordringen "4 eksamener på 2 uger". (Og jeg forstår ikke, hvorfor der ikke er en selvhjælpsbog, der hedder sådan? Jeg ville købe den.) Indtil videre har jeg overstået tre skriftlige eksamener, som man jo af gode grunde ikke kender resultatet på, men jeg nåede da at læse korrektur på alle tre. Den sidste var i fredags og var en oversættelse fra engelsk til dansk, hvor jeg blandt andet skulle begive mig ud i frisørudtryk fra 80'erne. Jeg måtte derfor til lejligheden opfinde udtrykket "en boblende permanent" ("a bubble perm"). Jeg håber i det mindste censor får sig et godt grin...

Min sidste eksamen er på tirsdag, og den er mundtlig. Jeg får to karakterer: En for indholdet og en for det sproglige. "Indholdet" er faget Writing in a foreign language, som handler om elever, der skal lære et fremmedsprog ved hjælp af at skrive. Det er et underligt, smalt felt, men der er åbenbart produceret masser af forskning på området. Lige nu læser jeg derfor en masse sociokulturelt teori, som jeg heldigvis har beskæftiget mig med før. Det er svært og på engelsk, så det går laaaangsomt. Og: Jeg er virkelig, virkelig, virkelig skole/eksamenstræt nu. Må jeg derfor lige spørge hvor dumme følgende tanker er?

  • Bogen har jo en god indholdfortegnelse og forberedelsestiden er på 30 minutter. Behøver jeg overhovedet læse den før?
  • Vores lærer er så flink, så hun spørger nok ikke ind til noget, jeg ikke har forstået/læst. Så som 70% af pensum.
  • Hvis jeg ikke forstår spørgsmålet, må jeg godt gå min vej i stedet for.
  • Hvem gider overhovedet have en universitetsgrad?
Det er min sidste eksamen nogensinde. Bagefter venter kun specialet.

Ps. Jeg er meget mere aktiv på Instagram end på bloggen i disse dage. Det er sådan en passende overspringshandling at tage et billede af sin morgenmad, smide et filter på og kalde det noget fashionabelt. Jeg hedder, som sagt, Cesilden.

Pps. Jeg har oprettet en facebookside til bloggen. Det var en overspringshandling. Måske kommer den bare til afsløre hvor få læsere jeg egentlig har, men det er ligegyldigt, for hvert eneste lillebitte like betyder noget for en eksamensramt stakkel, som mig. Like her, hvis du læser med og vil fortælle mig det.

søndag den 10. juni 2012

Min kæmpestore cykelkurv



Når jeg cykler i København, sker det nogengange, at folk (både fremmede og venner) siger "Hold kæft, en stor cykelkurv". Og så kan man jo kun svare "jah, det er jo rigtigt". Når man lægger det sammen med, at det søgeord, der oftest leder folk til min blog er "cykelkurv", ved man, at det er tid til at blogge om sin cykelkurv.

Sidste sommer købte jeg en cykel med lad, fordi den gamle blev stjålet og jeg ville gerne kunne transportere lidt mere end en dametaske på min cykel. Cykelhandleren lovede mig, at sådan en kurv, der passede til ikke kunne koste mere end et par hundrede. Det var løgn - medmindre han mente euro. Kurven koster nemlig 700 kr. Så jeg måtte vente til jul, så jeg kunne ønske mig den. Og da blev min cykel endelig komplet! Jeg kan nu transportere alt muligt gejl - fx to fyldte indkøbsposer. Det er noget nær perfekt. (Men det kræver en god balancesans, som jeg nok må indrømme, at hr. cykel her ikke har. Vi vælter tit med indhold i kurven. Dog uden mig på cyklen - jeg har nemlig balancesans!)

Cyklen er en Batavus og fra Urania Cykler på Gl. Kongevej. Den kostede 3400 kr. inkl. lygter og lad. Jeg tror det var et tilbud, og jeg måtte minde dem om ekstraudstyret, så de ikke snød mig, de banditter.

Kurven er fra en cykelhandler på Blågårdsgade, som jeg ikke ved hvad hedder. Den ligger næsten helt oppe ved Nørrebrogade, på et hjørne. Jeg er ikke sikker på, at de har dem længere, i hvert fald ikke i vinduet. Men måske ved de hvor de kan købes.

søndag den 3. juni 2012

Bananpandekager


Bananpandekager har længe været et hit i blogland, og i dag blev min eksamenslæsningsoverspringshandling at prøve dem. Min inspiration var fra Anne au Chocolat, men jeg freestylede en del, da jeg ikke gad købe ind.

Ingredienser til otte små, tykke pandekager:

  • 2 (små) æg
  • 1 tsk sukker
  • 1 tsk vanillesukker
  • Lidt salt
  • 3 modne bananer
  • ½ dl hvedemel
  • ½ dl hørfrø
  • 1 tsk bagepulver
  • 1 dl kærnemælk
  • Olivenolie
Pisk æggene med de to slags sukker og mos bananerne ned i blandingen sammen med lidt salt. Tilsæt mel, frø og bagepulver og pisk grundigt sammen med kærnemælk. Steges på panden i olie - eller smør, hvis man ikke bryder sig om olivenoliesmagen sammen med sødt (det gør jeg, det minder mig om udendørs-stegte amerikanske pandekager fra min barndom!). Serveres for eksempel med hakkede mandler og lidt ahornsirup. Men husk, at pandekagerne er ret søde i forvejen.

Jeg oplevede, at nogle af pandekagerne ikke rigtigt ville hænge sammen på panden. Jeg løste problemet med at stege dem i lidt mere olie (årh, pjat, det er det sunde fedt!) og lade dem få ret lang tid ved lav varme. Så blev de perfekte.

Og nu kan jeg ikke finde på flere legale overspringshandlinger. Den bog skal læses, hvis jeg skal overholde min læseplan. Suk.

fredag den 1. juni 2012

Nørrebro med festtøj på

Så blev det Distortion-tid igen på Nørrebro, og jeg lagde an til at hade høj musik og fulde mennesker i min læseferie, goddamnit. Nå. Men efter at have sikret mig en eventuel soveplads hos min far (ringede og forsikrede mig om, at de ikke kunne høre musik nogle steder fra), og gjort klar til at være kedelig og se tv-serier, kom jeg i tanke om noget: Jeg elsker Nørrebro. Jeg elsker festivaler og glade mennesker og Roskilde-agtig stemning og musik og øl og vimpler i alle regnbuens farver og og og... måske jeg alligevel lige måtte gå ned og kigge på det? Så med en (læseferievenlig) sodavand og et kamera i hånden, tog jeg alligevel ud i gaderne.

Folkets Park

Blågårds Plads

Konfetti

Blågårds Plads, madbod

Nørrebrogade

Nørrebrogade

Nørrebrogade

Kiosk, Nørrebrogade

Fælledvej

Fælledvej
Jeg var hjemme igen før midnat, og man kunne slet ikke høre larm her oppe på femte. I morges var Nørrebro pænt og rent. I er ok alligevel, Distortion.