søndag den 28. oktober 2012

NYC-anbefaling #2: Læs om biologi og se dinoer

Både Jesper og jeg har en barnlig dinosaur-begejstring, a la Steen fra Steen og Stoffer. Da man jo ikke kan se ægte dinosaur-skeletter i Danmark, så vi det derfor i London og nu også i New York. Det kan man nemlig se på American Museum of Natural History, som ligger meget belejligt og nydeligt på vestsiden af Central Park. (Som der selvfølgelig også kommer en anbefaling om - fantastisk sted!)

Museet er kæmpestort, og hvis man nu for eksempel er gravid og forkølet, kan man altså ikke overkomme at se det hele. Jeg forestiller mig, at det samme vil gælde for børnefamilier og andre der ikke er super-museumsgængere, som for eksempel Jesper.


Museet er meget stort og flot og havde i anledningen af en myre-udstillingen en kæmpe myre hængt op på facaden. 


Her ses en del af udstillingen om afrikanske dyr. Det minder lidt om Zoologisk Museum i København.


Flotte store elefanter! 


Museet har også en rigtig spændende udstilling om menneskets udvikling. Og også en om sten, som var knap så spændende, selvom det var fascinerende at se nogle sjældne ædelstene for en pige som mig, der elsker alt der glimter...


Men selvfølgelig var det udstillingen om forhistoriske dyr, vi kom for. Her ses en sød dino og Jesper i baggrunden.


Der var også en virkelig sej haj. 


Og sådan en flyveøgle.


Og en obligatorisk lang hals.


Og virkelig mange knogler.


Når man var en træt og forkølet gravid, kunne man tage et hvil på en bænk og kigge ud over parken.


Det var ret flot.

Udover alle udstillingerne var der også flere butikker på museet, hvor af en dem bredte sig ud over tre etager. Her kunne man få alt fra studievenlige biologi-hjælpeark til New York-souvenirs til børnelæringsbøger osv.

Det koster 19 $ (lidt mindre for studerende) at komme ind og se de faste udstillinger ifølge museet selv, men rygterne siger, at man i princippet selv må bestemme prisen - de skal give en en billet lige meget hvor lidt man vælger at betale. Dette fik vi dog først at vide senere (både af Jespers venner fra New York og senere fra Politikens hjemmeside), så vi har ikke afprøvet om det kan lade sig gøre i praksis. Men man kan jo prøve!

Ingen kommentarer: