onsdag den 27. februar 2008

Influenza blues


Først og fremmest vil jeg lige sige tak for kommentarerne til mit første indlæg. Det var meget interessant at læse. Og interessant læsning kan man aldrig få nok af! I min begejstring over at have så interessante venner, har jeg derfor besluttet af afslutte hvert indlæg med et spørgsmål til læserne. Så må I se om I kan leve op til det... ;)

I mellemtiden har jeg fortsat været syg. Influenzaen har denne gang fået et godt og grundigt tag i mig, hvilket har efterladt mig med en hel masse fritid. Det går sjovt nok ikke så godt på arbejde, når man skal ringe til folk og spørge om de vil være medlem af Kræftens Bekæmpelse - uden at have en stemme i mere end et par minutter ad gangen. Jeg har derfor forsøgt at catche op på læsningen, men det er ligesom at koncentrationen er forsvundet sammen med stemmen, hørelsen og energien. Så jeg har måtte gøre brug af en anden form for velkendt tidfordriv: The Shoe Box. Alle seks sæsoner af Sex and the City. I aften, efter 2. gennemlæsning af Ibsens Gengangere (Forøvrigt fantastisk læsestof, efter min mening!) og en mindre grundig gennemlæsning af de første tre kapitler af Praktisk argumentation, venter de to ALLER-sidste afsnit på mig i dvd-afspilleren. 3.-sidste afsnit sluttede med et dramatisk opgør mellem to af seriens hovedpersoner, og det er tilpas mange år siden jeg så denne sæson sidst (man er vel seriefanatiker) til, at jeg ikke præcist kan huske, hvad der sker mellem dem. Så det bliver en fantastisk belønning! Udover det, markerer seriens afslutning forhåbentligt også afslutningen på min influenza.

Apropos influenzaen og ikke mindst dagens billede, er jeg i disse dage ved at afprøve alle de kure mod sygdom, jeg kender. Overforbrug af echinacea-dråber, hexocain, hvidløg, ingefær, appelsiner, dobbelt op på nattesøvn, rødvin, frisk luft, selvmedlidenhed, varm te... you name it. Dagens spørgsmål skal derfor være: Hvad er din bedste kur mod influenza?

8 kommentarer:

Anonym sagde ...

Jeg har ikke nogen kur - og det er ikke for at gnide salt i såret, men jeg har aldrig haft influenza.

Fez sagde ...

Det er min generelle opfattelse at selvmedlidenhed er kuren mod alting fra kærestesorger til sygdom og stress - man skal bare huske at holde sig væk fra kilden til ens sygdom i mellemtiden - og så hjælper det også at ligge i sengen og indtage massive mængder usunde sager, mens man ser oceaner af DVD'er - så du er på rette vej! :)

Anne Mette sagde ...

Jeg har aldrig haft influenza! :D

Jeppe Morgenthaler sagde ...

(aldrig haft influenza?!!!?!?!)

Jeg har haft influenza masser af gange.

"Tried and true method" mod influenza er for mig:

Søvn
Ingefær (LOADS)
Hvidløg
Chili

Tip
Ingefærte:
Tag din yndlings frugtte (skovbær eller brombær fx) og sæt vand over til en go' kandefuld.
Skær 5-7 tynd skiver frisk ingefær og kom dem i, sammen med brevet(/ene) og 2 spiseskefulde honning.
Lad det trække i 10 minutter og drik det så varmt det lader sig gøre.

Bum.
Go' bedring.
J

Jeppe Morgenthaler sagde ...

PS: Mener at Halls er fis og humbug pakket i stænger.
...og ville naturligvis have skrevet 5-7 tyndE skiver...

Anne Mette sagde ...

Den er god nok. Jeg har tit været forkølet, men jeg har aldrig haft det så dårligt at jeg ville kalde det influenza.

Cecilie L. sagde ...

Det er ikke fair :)

Anonym sagde ...

Tillykke med den nye blog. Du har vel også cirka ét års jubilæum mht. opdatering af den gamle blog (på .net-adressen). Dengang var du i øvrigt også syg, står der. :/

Og blog nummer 100 eller deromkring, det er jo også en slags jubilæum i sig selv. :D

God bedring. Og grundene til at jeg blogger er vel nogenlunde de samme som dine.