onsdag den 26. juni 2013

Onsdagslykke

Sådan her ser stuen ud lige nu, for vi er trætte, og Vera har været en svær sovebaby de sidste par dage. Man kan åbenbart ikke altid være heldig. Til gengæld er hun stadig meget nuttet, og hun er simpelthen blevet så dygtig til at møffe sig rundt på gulvet. Hun kan spise selv (selvom der er grød alle steder bagefter - men også lidt i maven!), sige nye lyde ("bubububub" og "ah-grrrrh") og dreje sig hen til legetøjet og få fat i det, men ikke vende sig om. Hun er nok lidt for tung! Men jeg tror at alle de nye evner forstyrrer hendes søvn, som nemlig er meget urolig og ikke spor nem. Og så græder hun i søvne, hvilket er ret hjerteskærende :(

Men i dag sov hun til kl. syv (vågnede selvfølgelig et par gange i nat) og nu har hun sovet formiddagslur i halvanden time uden at vågne! Har været inde og tjekke, at hun trækker vejret...

Jeg føler mig helt frisk og overskudsagtig OG! Jeg har bestilt tid til massage i eftermiddag. Fandt et tilbud på 45 minutters ryg- og nakkemassage for 300 kr. Melder lige tilbage, hvis det er pengene værd.

Det er lige før man får lyst til at iklæde sig noget med glimmer, for det er jo onsdag! Kender I #glimmeronsdag på Instagram? Prøv at søge på tagget derinde, det er en virkelig fin ide :)

Håber I andre har en lige så rar onsdag!

mandag den 24. juni 2013

Fest på barsel

Sidste år blev min kæreste kandidat (i Dansk, ligesom jeg forhåbentligt også bliver inden for en overskuelig fremtid) og kort tid efter fyldte han 30 år. I lørdags fejrede han begge dele. Det var et ret stort arrangement, næsten for stort til at kunne overskue med en baby, der igen er holdt op med at sove igennem om natten = vi er ret trætte. Men det blev en meget flot fest, som jeg tror gæsterne sent vil glemme. Min kæreste havde arrangeret quiz, drinkssmagning, afstemning om tyske viser, kagemand, gazpacho, virkelig meget pasta og alt mulig andet gøjl. Sådan er det, når man er en forhenværende tutor og festarrangør, åbenbart. Jeg brugte mest min energi på at passe Vera og finde farvestrålende festpynt frem.

Vi sad i vores gård på en masse tæpper, så det var ret heldigt, at vejret holdt. Det regnede kun før og efter. Da Vera blev træt af det hele, blev hun hentet af min mor. Et par timer efter fulgte jeg efter. Vi sov hos min mor, mens festen blev til voksenfest, men jeg vil sige, at der er betryggende meget alkohol tilbage. Og pasta. Men desværre ikke mere kagemand.

Jesper fik en masse flotte gaver, heriblandt en virkelig stor vandmelon. Har I ideer til hvad man kan bruge vandmelon til?



onsdag den 19. juni 2013

Nye sommerkjoler





Fra H&M. Klar til Sverige og Bornholm! (Og de 35 grader, det gerne bliver her på femte...)

Det var alt fra nu. Jeg er træt, for Vera hun er sur sur sur. Og nok lidt forvirret over at lære at spise grød!

tirsdag den 11. juni 2013

Sovetræning

I øjeblikket sovetræner vi med Vera. Hun sover rigtig fint om natten, men om dagen bliver det for det meste kun til maks tre kvarter ad gangen, hvilket ifølge vores sundhedsplejerske er alt for lidt. Hun skal helst sove mindst en lang lur om dagen, allermindst halvanden time i træk. Vi blev først anbefalet at gå ture med hende i barnevogn, men efter som Vera ved tomånedersalderen forvandlede sig til babyen fra omvendtland, har hun ikke rigtig været så glad for sin barnevogn. Faktisk skal den helst stå stille, hvis det stod til hende. Og forældrene må også gerne lige have hele hovedet nede i den og underholde på passende facon. (Bæresele, I salute you!)

Nå. Men nu putter jeg hende på samme måde hver gang hun skal sove. Sut, sovekanin og nogle gange synger jeg "Solen er så rød mor". Derefter sidder jeg hos hende indtil hun sover. Det kan være alt fra fem minutter til tre kvarter, men jeg bliver siddende og venter (hækler). Når hun sover, sætter jeg babyalarmen til og lukker døren, så hun ikke bliver vækket af os. Tre kvarter efter (man kan nærmest sætte sit ur efter dette) vågner hun igen, og jeg går ind til hende igen. Så får hun lige sutten og kaninen, og så bliver jeg igen siddende til hun sover. Det kan tage lige så lang tid.

Efter en uges tid med dette, er Vera blevet meget bedre til at sove. Det tager kortere tid, og hun kan også falde i søvn i barnevognen, hvis jeg lige venter med at gå alt for hurtigt til hun sover. Jeg har samtidig også indført, at babyer skal sove kl. 20 hver aften (jeg læste om en familie, hvor alle børnene SKULLE sove der), og det har hun også accepteret. Så sover hun til et sted mellem 1 og 4, hvor hun lige vågner og får mad, og det samme igen halv seks. Nu er jeg så ved at lære hende at sove videre efter morgenmåltidet, hvilket fungerer nogle gange. I morges sov jeg til kl. 9! (Med en del afbrydelser selvfølgelig, men stadig!)

Jeg synes, at Vera er en virkelig dygtig baby, når hun kan sove så godt. Men jeg får nærmest helt dårlig samvittighed over at nævne det for andre forældre, som ikke er lige så heldige. Jeg prøver nogle gange at fortælle hvad vi gør for at få hende til at sove, men jeg kan jo godt høre, at det vist handler mest om, at nogle babyer sover bedre end andre og ikke så meget om, hvad forældrene gør. Men så tænker jeg også på, at vi brugte den første uges tid efter fødslen på stort set ikke at sove og kæmpe med en meget ulykkelig og sulten baby, samt fem uger på at kæmpe med amningen, hvilket var virkelig, virkelig hårdt. Jeg tror bare, at forskellige babyer byder på forskellige udfordringer. Der kommer sikkert også flere udfordringer til os, ligesom det med barnevognen var ret besværligt før vi lærte om bæresele og begyndte at sætte dobbelt så lang tid af til transport, så der er tid til at stoppe hundrede gange og tilfredsstille divaens behov :)

lørdag den 8. juni 2013

Hækleblær

Som I ved, begyndte jeg at hækle, mens jeg var gravid. Det bliver selvfølgelig til lidt mindre af det, nu hvor jeg også passer en baby, men egentlig bliver det faktisk til en del. Det gider jeg godt lige blære mig lidt med.

Kittybamse med penge (fødselsdagsgave til min lille kusine, som kun ønskede sig penge, men jeg erindrede, at hun tidligere godt kunne lide Kitty. Det var nu mest pengene, der var spændende denne dag.) Opskrift her.

Sutsko til Vera. Opskrift fra bogen Babyhæklet af Sys Fredens. (Jeg har bare brugt en anden farve til sålen.)

Bolde til Veras barnevognskæde, som blev hæklet (og freestylet) meget hurtigt en aften og en formiddag, fordi Vera ABSOLUT ikke gad at ligge i sin barnevogn mere, hvilket hun gjorde opmærksom på med skrig og skrål. Barnevognskæden har hjulpet lidt. Nu er der i hvert fald noget at tygge i.

Ret skæv bold, der vist bare skulle have haft lidt mere fyld. Vera er lidt skuffet over, at den ikke har noget ansigt (ting skal helst have øjne i øjeblikket), men gider godt bide lidt i den. Opskrift her.



Yes, der gik totalt hippie i den, og jeg hæklede et par ammeindlæg i uld. Og så blev det sommer. Jeg skrev opskriften ind her bagefter.
I øjeblikket har jeg en del projekter i gang (det har jeg altid), herunder:

Hjemmesko til mig selv af bedstemorfirkanter

Cardigan til Vera

fredag den 7. juni 2013

Økotip #1 - Køb på tilbud

Økologisk mad er dyrt, men heldigvis er det mange supermarkeder, der jævnligt sætter fokus på økologi og derfor sætter priserne ned. Man kan selvfølgelig følge med i tilbudskatalogerne, men der er et par gode huskeregler:

- Rygtet siger, at Føtex har 25 % rabat på alt økologi den første lørdag i hver måned. Jeg kan ikke finde noget på deres hjemmeside om det, men da jeg var i Føtex i lørdags, var der i hvert gode økotilbud! Er der nogen, der kan be- eller afkræfte rygtet?

- Kvickly sætter hver måned prisen ned på en gruppe økovarer.

- Her kan du se, hvad der er på tilbud af økologiske varer i supermarkederne rundt omkring i landet.

- Her kan du blive medlem af København Fødevarefællesskab. Ved at ofre et par timers frivilligt arbejde jævnligt får du lov til at købe en pose økologiske varer billigt. Findes også i Aarhus, Odense, og Aalborg.


Kender I andre?

torsdag den 6. juni 2013

Heeej blog!

På babyfrit visit i gården
Vi ved jo godt allesammen, at de fleste blogs i øjeblikket lider af to livstruende sygdomme: sommer og instagram. Det er lidt ærgeligt, og jeg læser i hvert fald stadig blogs, så mon ikke der også er et par stykker, der læser med her? Jeg håber.

Nu skal jeg i hvert fald nok lige komme ind i kampen igen. På trods af sommeren, der lokker, babyen, der lokker og instagram, der er alt, alt for nemt. Jeg har også lovet jer et helt økotema, og så spiser jeg jer bare af med ingenting i stedet for - hvad er jeg også for en blogger?! Men på mystisk vis er mit foto af en virkelig god øko appelsinjuice (Änglamark) forsvundet, og så gik det hele bare lidt i stå.

Men tak for jeres kommentarer om jeres økovaner. Jeg tror helt klart, at den største forhindring for de fleste er prisen. Så jeg vil prøve at opsnappe lidt om, hvordan man anskaffer sig gode økovarer på en billig måde. Det kommer forhåbentligt snart.

Nyd lige sommeren lidt imens, ikke? Vera synes ikke, at varme er det smarteste i verden, når hun nu i forvejen er en ret varm baby, og den der sol er faktisk også ret irriterende, og så bliver man bare, megastrengt, tvunget til at have solhat på, selvom folk så tror man er en dreng, bare fordi den er lyseblå. (Moren troede, at lys denim var højeste mode blandt pigebabyer.) Den bedste tid for Vera foregår derfor desværre oppe i lejligheden. Men heldigvis er hun også ved opdage trætoppe, som virkelig er et hit at kigge op på, mens man lader som om man sover middagslur, så mor ikke bliver sur.