torsdag den 31. januar 2013

Hækling for dummies #2

Det viser sig, at jeg måske alligevel godt kan finde ud af at hækle. Jeg har godt nok kastet meget rundt med hæklenålene i vrede og skældt meget ud på computerskærmen over hækleopskrifter, jeg ikke forstod, men nu har jeg faktisk hæklet to ting færdig:


Et halsrør/infinity scarf i skifte farve-garn (soyafibre/uld fra Netto) - opskrift her.


En suttesnor - opskrift her.

Jeg er kommet frem til nogle gode råd till hæklebegyndere, som jeg ville ønske, nogen havde fortalt mig (eller at jeg havde lyttet til, da de fortalte det):
  1. Hækl med en nål, der passer i størrelsen til garnet. Ingen grund til at tilføje udfordringer så tidligt i forløbet.
  2. Start med noget tykt garn (og dermed også en stor størrelse nål), så du bedre kan se de masker, du har hæklet.
  3. Kast dig ud i noget meget nemt (som for eksempel halsrøret herover), så du kan lægge ud med en succesoplevelse og lære teknikken stille og roligt.
  4. Invester i et sæt hæklenåle og en masse forskelligt garn (kan købes billigt i store Nettoer, Søstrene Grene og andre lignende steder). Så er det ikke manglen på den slags, der stopper dig.
Jeg har købt et sæt nåle på Den Blå Avis. Annoncen er her, men er desværre lige blevet inaktiv, så det kan være hun ikke har flere sæt nu. Det er ellers det billigste, jeg har set indtil videre. Men min mor har oplyst, at man tit kan finde billige hæklenåle på loppemarkeder, så I må derud. Ellers er vi oppe i omkring 40 kr. pr. nål - men det er jo også til at betale, hvis man er ivrig efter at komme i gang. (Og det bliver altså meget sjovere, når man har lidt at vælge imellem!)


Mit største problem omkring hækling (og de fleste andre projekter i livet) er kombinationen af ukoncentration, ivrighed og utålmodighed. Derfor er jeg lige nu i gang med to pandebånd (dem fra den første post - jeg har trevlet dem op igen, da de var fyldt med begynderfejl) og en rangle. Derudover har jeg en milliard faneblade med opskrifter åbne, fordi jeg har lyst til at prøve dem også.

Det bliver til en hulens masse hækling, men så længe jeg bare går og venter på den baby (termin på søndag!!) og åbenbart ikke kan kaste mig ud i de vilde aktiviteter længere (kæmpe plukkeveanfald i Netto i dag - hyggeligt), passer det mig helt fint. Nu har jeg sat mig til rette i sofaen med garn og hæklenåle over det hele og The National på anlægget. Det føles rart og godt, og derfor frygter jeg også, at det så lige er i aften, hun vælger at komme...

mandag den 28. januar 2013

Redebygning

Jeg blev nærig og købte kopi-versionen af den her ret populære lyskæde. Den kostede kun 80 kr. i den lokale, kinesiske halløjbutik, men til gengæld lyser den næsten blåt og kører kun på AA-batterier. (Yes, really!)
Mange steder står der om den sidste tid af graviditeten, at man kort før fødslen rammes af et behov for akut redebygning. De fleste steder står der, at man skal ignorere det og skynde sig hen i sofaen eller i biografen eller noget lignende, for man skal samle energi til fødslen og bla bla bla. Hm.

Her har den rastløshed også ramt, og aftenen er blevet brugt på at gennemgå IKEA-kataloget og adskillige webshops for løsninger på lejlighedens sidste rodehjørner. Det er bare vildt svært at finde pæn, billig og effektiv opbevaring af ting som cd'er og magasiner. Måske er det bare for 90'er-agtigt at samle på den slags? I dag har man vel bare al musik og underholdning på iPad'en, eller hvad?

Nu har jeg jo godt nok også anskaffet mig en iPad, og der er også en del musik på min gamle MacBook, som er tilsluttet anlægget. Men jeg kan ikke lægge mere musik ind på den, for cd-drevet er for længst gået i stykker og bla bla dårlige undskyldninger. Jeg vil bare godt have cd'erne i et eller andet fancy system, der ikke ser rodet og støvet ud, samt alle mine boligblade (andre blade smides ud og  gives væk, trods alt) samlet på en overskuelig og dekorativ måde. Samtidig ville det være fint, hvis cd-systemet passede ind under den skrå væg og hvis bladene kunne være under vitrineskabet sammen med nye og gamle aviser (selvfølgelig sorteret).

Nu kommer I nok og siger, at jeg kan kigge langt efter den slags orden, når baby kommer og vender op og ned på det hele. Men øhm. Ja. Jeg kan ikke finde på noget godt modsvar. Noget skal jeg jo bruge min barsel på, og projekt baby er ligesom gået lidt i stå efter alt er kommet på plads og baby stadig ikke gider komme ud. (Hun kommer jo nok efter terminen, upunktlig som hendes forældre.)

torsdag den 24. januar 2013

Hvad en tur i Netto kan føre til

Forleden dag var jeg i min yndlingsnetto på Tagensvej. Den er stor og velassorteret, så de har altid mange gode ting.

Her fandt jeg en fin blomst til 8 kr.


Og garn til 8 kr. nøglen (der stod 18 kr. på skiltet, men kassedamen slog det hele ind som "julegarn" til 8 kr. nøglen, så måske har det bare været rester fra jul. Det multifarvede soyagarn (der lærte jeg et nyt ord) er rigtig fint og blødt - jeg tror jeg kaster mig ud i nogle firkanter til et babytæppe.


På tilbudshylderne fandt jeg disse plexiglasæsker til 20 kr. stykket. Og så gik jeg hjem og sorterede de bunker af smykker, som i lang tid bare har ligget og viklet sig ind i hinanden i støvede skåle.





Da æskerne var så fyldte, at mere fyld ville mindske overblikket, gik jeg i gang med at finde på alternative løsninger.


En gammel badeværelseshylde blev til stativ til øreringe. Samtidig fik jeg lige repareret de sorte, de hjerteformede i "guld" og de små med perler. Min smykketang ligger langt væk i kælderen (sammen med resten af smykkegrejet fra en mere kreativ del af mit liv), men en lille saks kunne sagtens bøje de små metalringe, så tingene hang sammen igen.


En gammel gaveæske fra Urban Outfitters med vat i bunden blev hjem for alle stik-øreringene, som ellers aldrig kan finde deres partnere.


Til sidst fik jeg også opdateret mit faste smykkestativ, så det hele faktisk kunne være der.

Nu må jeg aldrig mere købe smykker igen.

(Selvom jeg allerede i dag konkluderede, at der er stor mangel på sølvøreringe i samlingen. På den igen...)

Om jeg keder mig? Hvorfor spørger du om det?

Linksbunke

Man falder jo over en del sjove, fine, specielle, mærkelige og brugbare links tit, når man surfer rundt, og især når man gør det så grundigt og hyppigt som når man er på barsel. Derfor tænkte jeg, at jeg ville samle lidt sammen af hvad jeg har fundet, så andre også kunne få glæde af dem.
  • Imaginary Animal - Webshop med fine, finurlige ting, heraf nogle fine prints og skrivehæfter, samt lidt babytøj og meget andet. Jeg fandt den på den svenske livstilsblog DosFamily, som jeg samtidig også lige kan anbefale for deres gode smag og mærkelige humor.
  • 50 Life Hacks to Simplify your World - En moderne version af husmoderens husråd. Brug en tom beholder til brændbare cd'er til at transportere din bagelsandwich eller put pandekagedejen i en ketchupflaske.
  • The Tiny Transforming Apartment That Packs Eight Rooms into 350 Square Feet - Otte værelsesfunktioner i en lejlighed på 30 m2, designet af arkitektstuderende. Det er en video, og man skal lige vente et par sekunder, før den kommer i gang.
  • IKEA Hackers - Tips til hvordan man "hacker" et IKEA-produkt, dvs. bruger det på en anden måde end oprindeligt tiltænkt.
  • Post Danmark Mobilporto - En forklaring på hvordan man køber frimærker med sin telefon. Man får en kode, der skal skrives på brevet, så man kan sende det med det samme.
Hvis man følger mig meget stringent på Twitter, er man nok stødt på nogle af dem før.

Måske gentager jeg succesen en anden dag. Især hvis det er en succes.

tirsdag den 22. januar 2013

Hækling for dummies


Nå. Så er jeg altså begyndt at hækle. (Mere end den sørgelige klud jeg har haft liggende i flere måneder, som ikke rigtig blev til noget.)

Jeg er startet ud med pandebånd - mest fordi jeg købte et pandebånd i H&M i New York, som jeg var ret glad for (det jeg har på på et af billederne i dette indlæg - hvis nogen har et magen til de vil sælge, er jeg på! Det er lysegråt med lidt glimmer/paillet-agtigt pynt) og derefter mistede det i Berlin. H&M sælger dem ikke længere, så derfor måtte jeg jo prøve at hækle noget i samme form. (Især fordi min mor ikke gad gøre det. Vildt strengt.)

Det er helt klart lær at hækle-regel nr. 1: Hav et formål med dit første projekt. Så man gider og så man har en opskrift at følge.

Jeg googlede så hæklet hårbånd og faldt over to opskrifter fra en rigtig fin kreablog, der hedder Lutter Idyl. Den første opskrift var simpel, men stadig lidt for svær til en begynder som mig, men den anden var endnu mere simpel. Så samlede jeg mit garn (fra Netto og Søstrene Grene) og min hæklebog (ok, min mors hæklebog) sammen og tog hen til min mor, som satte mig i gang.

Vi slog op i hæklebogen (Politikens Forlag: Jeg hækler selv, 1967 - men der findes masser lignende bøger. Prøv for eksempel bare på biblioteket), så vi forstod, hvad forkortelserne betød og hvordan man gjorde. Jeg er fortsat herhjemme uden min mors hjælp, og det bliver nemmere og nemmere at forstå.

Hvis man går i stå, kan man også finde god hjælp fra dette fine site: Drops Design. Se for eksempel deres hækleskole og deres hæklevideoer. (Tak til Lea for linket.)

Jeg vil anbefale, at man prøver noget tid, før man giver op. Jeg skulle lige igennem en "hækle-mur", før det var rigtig sjovt.

Jeg vender tilbage senere, enten med en masse billeder af mine fine ting - eller med indrømmelsen om, at jeg
har opgivet og hækling er dumt.

(Alternativt føder jeg inden noget af det sker.)

lørdag den 19. januar 2013

Januar i snapshots








Man tror det næsten ikke, men tiden går faktisk herhjemme. Langsomt men sikkert dog, men den går, og i morgen er der kun to uger til termin. Vi går sent i seng, står sent op og det ene måltid tager over fra det andet, godt spækket med kaffe- og smoothiepauser. Vi vasker babytøj, pakker tasken, indretter os og prøver at slappe af på forhånd. Jeg har indført multivitaminsmåned, som består af masser af frugt og grønt, da jeg er varsom med at indtage for mange kosttilskud i pilleform (fordi jeg er så frelst og hippie-agtig - sådan er det bare). Jeg vil gerne have opsparet en masse energi til fødslen, men man bliver sløv af ikke at lave noget. Jeg er blevet beordret sofatid og hvile af fagfolkene, da min krop som nævnt har lidt problemer med at bære på det hele, så hvis jeg ikke kan få motion, må jeg jo spise ekstra sundt i stedet for.

Her er instagrams fra januar - klik på billederne for at se dem i store. Følg mig gerne på Instagram som Cesilden, det er nemlig god underholdning i disse dage. Udover Ruzzle (jeg er CecilieLinde), hækling og et dagligt afsnit af Matador.

Ps. Hvorfor er der ikke nogen, der har fortalt mig, hvor svært det er at hækle? Jeg tror børnehavebørn ville kunne fremstille et kønnere pandebånd end det jeg har gang i nu. Men man lærer det vel. Ik'?

torsdag den 17. januar 2013

Mad og rejser


Jeg har brugt min barsel fornuftigt og i dag lavet oversigter over opskrifter og rejseguides på bloggen. Bare klik på links'ne under topbanneret - så er der masser af inspiration til jer :)

Jeg har også rodet lidt med designet her de sidste par dage. Jeg håber I synes om det!

tirsdag den 15. januar 2013

Jeg glæder mig til...


  • At købe tøj til mig selv. Gider ikke købe mere ventetøj og har ingen idé om hvordan min krop kommer til at arte sig efter fødslen. Så snart baby gider klare sig selv i over en halv time, skal jeg ud og have ny garderobe! (Selvom jeg også glæder mig til at få en masse af mit gamle tøj tilbage - især jeans!)
  • At kunne bukke mig ned og samle noget op fra gulvet. Bare lige sådan. Uden at gå ned i knæ, brokke mig over lænden eller bare sætte mig ned på gulvet (for derefter ikke at kunne komme op igen).
  • At spise en tartarmad med rå æggeblomme og en kold øl til uden dårlig samvittighed.
  • At spise stærk mad, kage, slik, juice, frugt (listen forøges hver dag) uden at få amok-halsbrand bagefter. (Hvis man så bare undlod at spise slik og kage af den grund...)
  • At gå en lang, rask tur uden at ligge pensionist-agtigt lidende på sofaen bagefter og råbe efter massage og varmepude.
  • At ligge på ryggen og maven. Meget undervurderede måder at sove på. På siden er kun fint, hvis man selv har valgt det.
  • At løbe op ad trapperne. Det må jo føles uendeligt let uden den ekstra babyvægt.
  • At føde. Ja. Faktisk. (Nu kommer nemesis og tager mig.) Meget hellere bare gøre det end at tænke så meget over hvor ondt det mon gør, hvor lang tid det mon tager og hvordan det hele mon kommer til at gå. Lad os nu bare komme til sagen!
  • At afprøve alt vores babyudstyr på en rigtig baby. Er så nysgerrig, at jeg nærmest har overvejet at låne en baby og putte den i vores tøj og vugge.
  • At vælge et navn og kunne bruge det. (Vi har tre navne at vælge i mellem. I får dem ikke at vide. Haha. :) )
  • Og så det indlysende: At møde min baby uden for maven. Hun føles så nuttet.

mandag den 14. januar 2013

All set and ready to go

I formiddags vovede min farfar sig ud og køre i snevejret og kom forbi Nørrebro med familievuggen og en masse hjemmestrikket og arvet tøj, heriblandt nuttet vintertøj, lidt mere af de helt små størrelser og tynde, fine babyskjorter, som min oldemor har syet. Vuggen var den sidste brik, der manglede i babyhjørnet, hvilket motiverede os til at få indrettet det helt færdigt.

Det er blevet mere yndigt og tuttenuttet end jeg havde tænkt mig, men sådan kan det gå, og jeg er sikker på, at det matcher baby helt fint. Nu til billedspam.










Det er forresten et meget bæredygtigt babyværelse. Vuggen (inkl. sengetøjet), den blå kommode, puslepuden og lænestolen er arvet, puslebordet er fundet brugt til 300 kr. på Den Blå Avis og bogstaverne (som står på hovedet fordi de ikke kan stå anderledes uden at vælte, hmm), elg-termometret (til at måle værelsets temperatur), plastik-"reolen" (til udforudset babyudstyr), vaskebaljen, kanden, bakken, plakaten med frugter, lyskæden og andre af de tøsede ting er mine fra tidligere. Tæppet i stolen, som måske kan være til når baby vil ligge og kravle rundt på gulvet, er et eksamensprojekt, som min mor har syet under sin uddannelse til håndarbejdslærer. Vi har selv været ude og købe lidt legetøj, et par bøger og og noget småt tøj, men vi har bestemt ikke været ude og tømme Babysam. Det føles på en eller anden måde meget rigtigt - og meget hyggeligere :)

Jeg har aldrig passet en baby mere end tyve minutters tid ad gangen, så jeg er sikker på, at noget af det her ikke fungerer i praksis. Det bliver sikkert også hurtigt mere rodet. Men nu er der noget at starte med, og så må vi se, hvordan det går. Jeg er bare begejstret, fordi mine lidt mere tøsede ting har fået lov til at komme frem igen og så fordi vi endelig er klar. Nu mangler jeg bare at pakke tasken til hospitalet.

Pip


Et lille søndag aften-pip fra mig, bare lige for at afklare, at jeg endnu er højgravid og ikke mor til noget uden for maven. I øjeblikket kan jeg jo knap nok komme ti minutter for sent til noget, uden at folk straks tror jeg er gået i fødsel - ret overraskende, når man tænker på hvor dårlig min tidsfornemmelse er og altid har været.

I dag er baby godt nok færdigbagt og har 37 ugers jubilæum. Herefter opfattes hun ikke længere som for tidligt født, hvis jeg føder. Men der er dog stadig tre uger til terminsdatoen, så vi skynder ikke på hende endnu. Hun kan tids nok få stress. I stedet for ordner vi alle de praktiske ting og gør klar, så hun bliver ordentligt modtaget. I dag ankom hendes barnevogn, som vi låner fra min onkel og tante - virkelig dejligt! I morgen ankommer vuggen højst sandsynligt, så nu kan hun vælge mellem mange forskellige steder at sove.

Derudover sover jeg en del og sidder en del i sofaen. Jeg er træt og øm i alle led af at slæbe på de ti ekstra kilo, men nu ser man jo enden på det. Nu skal jeg snart bære rundt på en baby i armene i stedet for - eller i en lidt mere ergonomisk korrekt lift osv. Det bliver virkelig rart, og jeg glæder mig SÅ meget til at kunne bukke mig ned, sove på ryggen og maven (ja, jeg har hørt, at nybagte mødre har så meget tid at sove i...) og i det hele taget være lidt mere mobil. Bare at gå en tur uden smerter - hurra!

Her til aften spiste vi is og så film (The Social Network - kan ses på Youbio, hvor man kan få gratis abonnement resten af januar), og det var helt rart at tænke på noget andet end babyer, puslebordshøjder, barnevognsteknik, ve-apps, smertelindringsmetoder og bækkenbælter. Nu vil jeg gå i seng, for det er pludselig gået op for mig, at det faktisk slet ikke er søndag længere...

onsdag den 9. januar 2013

Ventetid

Arvetøj fra da jeg var barn
Min barsel er for længst gået i gang, jeg er i 37. uge og på søndag opfatter man mit barn som "færdig". Bliver hun født søndag eller derefter vil hun ikke være for tidligt født, men bare en helt almindelig baby, som er klar til livet. Det er en anden måde at sige på, at jeg kan gå i fødsel når som helst. Så nu går jeg her og forbereder mig på det efter sigende største (og mest smertefulde) øjeblik i mit liv.

Man kan vaske babytøj, få alt udstyret hjem ind i babyhjørnet, købe babyprodukter man ikke kender til nødvendigheden af og skrubbe nuttede bamser med svamp og varmt vand, så baby ikke skal putte nogle giftstoffer i munden. Man kan pakke taske til hospitalet, købe ammetøj uden at kende ens størrelse efter fødslen, oplade kamera og lave mad til fryseren. Man kan læse hundredevis af fødselsberetninger, sætte sig ind i forskellige typer smertelindring og have taget stilling på forhånd til hvad man vil og ikke vil.

Men man kan jo ikke rigtigt forberede sig. Lige meget hvor meget jeg læser og får fortalt, aner jeg faktisk ikke, hvad jeg går ind til. Jeg er ikke bange for det, for det er jo i princippet bare min krop, der skal gøre sit arbejde. Jeg er faktisk meget mere bange for nåle. Derfor har jeg frabedt mig alt, hvad der har med det at gøre. Det er en mærkelig hjerne, jeg har. Måske er det fordi jeg slet ikke kan rumme, at det kommer til at gøre sindsygt ondt. Og så fokuserer jeg på en smerte og en angst, jeg kender: nålene.

Og jaja, jeg har fået taget de blodprøver, jeg nu skulle i forbindelse med graviditeten. Men ikke uden tilhørende panikanfald. At bryde tudende sammen foran en sygeplejerske - den grænse har jeg overskredet. Til fødslen har jeg tænkt mig at skrige alt hvad jeg kan, bare fordi jeg kan. Jeg har også tænkt mig at tage imod varme bade og lattergas, men sige pænt nej tak til epiduralblokade og andre nåle, de ellers kunne finde på at stikke i mig.

Det er det, jeg har tænkt mig. Hvad der rent faktisk sker den dag, aner jeg ikke. Det finder jeg jo nok ud af ret snart.

tirsdag den 8. januar 2013

Zoologisk Museum

Da jeg var barn, boede vi meget tæt på Zoologisk Museum og ikke tæt på særlig meget andet (jeg syntes vi  boede laaaangt ude på landet - selvom det er fem minutter fra hvor vi nu bor, som lige nu er det bedste sted i byen for mig og tæt på alt det spændende på Nørrebro). Derfor tilbragte jeg en del tid med at kigge på døde, udstoppede dyr.

I søndags kom jeg tilbage efter rigtig mange år. Jeg var af sted med min far, hans kone, min bror og fire børn (mine fætre og kusine) mellem cirka 10 og 17 år. De har lavet en del om på det. (hvor er for eksempel de søde levende ørkenrotter? Stor mangel!) Men det er stadig et ret spændende museum, især på en regnvejrsdag, hvor Zoologisk Have ikke er så tiltrækkende. Her er lidt billedspam.

Fuglepalet

Elgskelet (fundet ret tæt på min mors sommerhus - sjovt!)

Hedwig?

Kæmpe mammut fra fortiden.

Imponerende samling af alle mulige dyr. Vi sad lang tid og snakkede om alle dyrene og deres sjove udseende og navne.

Af uransagelige grunde var der stor fokus på oddere. Heller ikke noget dårligt dyr.

Ikke lige så søde som i levende live, men måske lidt mindre farlige.

Dadadadaaaa.... Super-Bæver!

Både menneske- og dyrecrowdet.

I anledningen af julen (som åbenbart ikke var slut i søndags) var der gemt nisser, man kunne lede efter over det hele.

Forskellige arter pingviner blev straks genkendt fra Happy Feet. Min barselshjerne faldt selvfølgelig for den lille babypingvin mellem den ene pingvins fødder. Nååårh.


Der manglede bare dinosaurer, men de havde da et par rekonstruktioner. Der var til gengæld en del forhistoriske dyr, hvilket selvfølgelig giver lidt sejhedspoint. I øjeblikket er der særudstilling om edderkopper, men den har jeg sjovt nok ingen billeder af (jeg havde travlt med at komme meget hurtigt videre til næste udstilling). Ellers er det et rigtig underholdende museum, især spændende for børn. Der var også nogle udstoppede dyr, som man godt måtte røre ved - og forskellige opgaver, man kunne tage med hjem (de samme som da jeg var barn).

Det er gratis for studerende fra Københavns Universitet at komme ind. Ellers er det en anelse dyrt, 75 kr. for voksne og 40 kr. for børn. De tilbyder dog et ret billligt årskort, hvis man nu har lyst til at komme igen. Se mere på muséets hjemmeside.

Er man ikke så bekendt med området (ydre Østerbro/Nørrebro), kan jeg anbefale, at man enten går i nyrenoverede Fælledparken bagefter eller går ad Jagtvej mod Nørrebro. Her kan man få kaffe og varm kakao på for eksempel:

Den slags fancy caféer var der bare ikke, da jeg var barn. Vildt strengt.

fredag den 4. januar 2013

Den lille sorte


God fredag aften til jer. Jeg vil smutte til julefrokost i den "lille" sorte kjole og en masse duer...

Meget nørdet indlæg om gratis babypakker

I går var vi på den helt store babypakkejagt, og selvom jeg sagtens kan se, hvor uendeligt uinteressant det her må være for alle, der ikke har en baby på vej, ved jeg, at det vil være interessant for rigtig mange i min situation. (Måske det er interessant fra en eller anden anden vinkel? Samfundsanalyse?) Så hermed:

Den store gratis babypakke-oversigt!

Først lidt info til de helt nye i babybranchen: Mange firmaer forærer pakker med gratis vareprøver til vordende forældre. Fordelen for dem er, at de kan håbe på at få dig i nettet, så du fremover vil bruge deres produkter. Forleden for dig er, at du får et godt overblik over de forskellige produkter, samt at du får lov til at prøve en masse forskelligt før du går ud og bruger penge på noget. Jeg tror forresten, at indholdet ændrer sig en anelse en gang i mellem, men overordnet set passer det nok meget godt.


Fra Matas
Hvordan du får den: Meld dig ind i Club Matas her og oplys, at du venter barn i indmeldingsproceduren - du skal bare sætte et kryds et sted. Herefter kan du gå ned i Matas og hente dit medlemskort + babyposen.
Indhold: Posen (som er et fin mønstret net i plastik, der sagtens kan genbruges - dog med logo) indeholder to engangsbleer fra Pampers til forskellige størrelser babyer (bonusinfo: Der er figurer fra Sesame Street på den ene), fodbadesalt til mor (eller far, der jo slæber på alting undtagen baby her til sidst i graviditeten), sutteflaske fra Philips, ansigtsrens til mor (eller far?), babysalve og babylotion fra Matas Stribede og to Vores Børn Mini-blade, som er et par måneder gamle.


Fra Rema 1000
Hvordan du får den: Bestil pakken til din lokale Rema 1000 her og husk så hvilken butik det er, så du ikke går forgæves i den forkerte, ligesom mig. Herefter får du en mail, som du skal printe ud og have med ned i butikken. Der står dog også, hvilken butik det er, så det kræver en ret voldsom pre-ammehjerne (som min, fx) at tage fejl.
Indhold: Alt er fra Rema 1000's egen svanemærkede babyserie. Stor pakke bleer til nyfødte, stor pakke vådservietter, udadtil lille udseende pakke engangsvaskeklude (men der står 50 stk på pakken), sut, bamse og babyshampoo.


Fra Libero
Hvordan du får den: Meld dig ind i Libero-klubben her. Et par måneder før terminen får du tilsendt en kupon, som du skal aflevere i Føtex (der er vist også andre butikker, du kan hente den i) for at få din pakke. Når barnet fylder et år, får du en til pakke, men den har jeg af gode grunde ikke prøvet endnu.
Indhold: Stor pakke Libero bleer, Libero ammeindlæg, Libero vådservietter, Libero babylotion, Lamaze legetøj og en gratis prøve Tena Lady. (Ja, det får man nok brug for - den info er jeg sikker på, at alle I ikke-mødre er glade for at få?)


Fra Babysam
Hvordan du får den: Bestil pakken fra Babysams hjemmeside. Herefter får du en mail, som skal printes ud og afleveres i butikken, hvor pakken udleveres. Hold pause på Café Staalvand i Brønshøj, hvis du cykler helt ud til Babysam i Husum. (Okay, det sidste behøves ikke, men det er det eneste, der kan lokke mig helt til Husum på cykel.)
Indhold: Rabatkuponer til gratis kop med foto af baby og rabat hos Derma, diverse kataloger og baby/gravidmagasiner (ligner mistænkeligt noget reklamehalløj), magasinet Far, mor og børn, magasinet Gravid (det her er fra august, men de udkommer ikke så tit, så det er nok cirka det næstnyeste. Ok blad med en del info, som fx lister over nødvendigt babyudstyr, indhold i tasken til fødegangen osv.), stor pakke Always trusseindlæg til mor, lille flaske skælshampoo fra Head and Shoulders, vareprøver af Derma babyprodukter, lillebitte salve mod arp, sut (med teksten I (hjerte) mum), babyskeer fra Hipp og engangsble til nyfødte fra Pampers.
Bonus: Sammen med babypakken kunne man også bestille en gratis blespand. Den er sådan set meget smart, men jeg tror finten er, at den kun virker til nogle ret dyre poser, som Babysam sælger. Kan dog ikke rigtig udtale mig om nødvendigheden af dette endnu - jeg ved faktisk ikke noget som helst om bleer... (endnu!)

Jeg vil ikke begynde at anmelde pakkerne, da jeg jo ikke rigtigt har taget indholdet i brug endnu. Derudover er de jo gratis og forholdsvis nemme at få fat på, så man kan jo selv prøve sig frem. Men jeg tænkte, at det ville glæde mange at få lidt info om indholdet og fremskafningsmetoden.

Og nu ser det så også lidt mere babyagtigt ud i puslehjørnet: