torsdag den 31. marts 2011

Blogliste-opdatering

Kære medbloggere og læsere

Jeg har opdateret min blogliste ude i højre side (man skal lige scrolle lidt ned) med en maaaasse dejlige blogs. Hvis jeg er kommet til at tilføje en blog, hvor ejer helst ikke vil på listen eller hvis jeg nu har glemt en blog på listen - så skriver I bare :)

Jeg synes det var så pudsigt dengang i teenageblogland, hvor man "byttede bannere", sådan at man kun linkede til en blog, fordi den linkede til en selv. Så der er altså bestemt ikke krav om link tilbage! Det er kun fordi jeg så godt kan lide jer, at jeg linker. (Fedte, fedte.)

(Meeeen jeg ville da blive glad for et link - det gør man jo faktisk altid. Eller jeg gør i hvert fald!)

Ellers er der ikke andet at sige end: Gå på opdagelse og find en blog I ikke kender!

Ps. Tusind tak for søde kommentarer til alt det stress og rygsmerte-gøgl. I er rare :)

Det svære fravalg

(Foto fra Jægersborggade.)

Nå. Så har jeg altså været til lægen. Han sagde, at så vidt han kunne se på det hele, har jeg hverken migræne, hjernetumor, skæv ryg eller den slags farlige ting. Jeg er "bare" ramt af en ret slem spændingshovedpine. Og hvad gør man så? Man lærer at slappe af. Og hvordan gør man det? Det er jo så liiiige det.

Han foreslog et par ting. Afspændingspædagog (desværre ikke noget der gives tilskud til). Nye briller, hvis de andre ikke er gode nok (ja, det er der jo nok noget om). Let motion. Øvelser. Massage. Osv.

Selv kan jeg godt se på det hele, at jeg måske også skal tænke i banerne hold op med at lave aftaler hele tiden og kom så ned i det motionscenter! Så jeg skal bare lige have prioriteret et eller andet fra i mit liv, så der er tid. Og hvad skal det så lige være?
  • Studiet - ehm nej. Aldrig i livet. Skal jo ligesom være gymnasielærer.
  • Arbejdet - jamen hvordan skal jeg så få råd til mit træningscenter, nye briller, afspændingspædagog og massage?
  • Studenterfaglige aktiviteter (radio, fagråd osv.) - Aha. Her har vi måske noget. Men jeg vil jo så nødig holde op med det! Og det er også noget man helst vælger et semester ad gangen. Så der er lidt stof til eftertanke til næste semester!
  • ... - Jeg kan ikke komme på mere?
Argh.

Ps. I næste uge har jeg ferie, og så skal I nok snart se positive indlæg fra mig igen. Jeg lover det. På spejderære!

onsdag den 30. marts 2011

Hjulbens day off med Jamie


Ja, Hjulben er mig! De sidste par uger i hvert fald. Men i dag er jeg et meget langsommere dyr... faktisk måske en skildpadde, sådan som jeg sidder her under dynen og gemmer mig.

Jeg har sygemeldt mig i dag med lidt for voldsomme rygsmerter, så jeg er ikke nået så meget længere end dynen i dag. Det jeg har brugt mest tid på, er at se Jamie i det fede USA og blevet frygtelig rørt over de stakkels usunde amerikanere, der ikke kan lave mad. Derfor lavede jeg selvfølgelig Jamie-inspireret mad til frokost: Panderet med råstegte kartofler, gulerødder, broccoli og røræg - med soya og olivenolie. Nemt og lækkert :)

Nu skal jeg for 3. gang i dag i gang med rygøvelserne, selvom de indtil videre bare har formået at flytte smerterne fra skuldrene og op i baghovedet. Men de skal altså laves, så jeg ikke får dårlig samvittighed over at melde mig syg fra arbejde uden i hvert fald at gøre noget ved problemet. I morgen har jeg en lægetid og håber på at blive henvist til en specialist af en art.

Men det er nu dejligt slet ikke at have nogle planer i dag. Overvejer snart at gå en tur, men er bange for at møde nogle fra mit arbejde. Selvom jeg jo ikke "pjækker" - det er bare så akavet at skulle forklare hvorfor man kan gå tur, når man ikke kan gå på arbejde. Men sådan er det jo bare.

mandag den 28. marts 2011

Muffins og stress


Forleden dag bagte jeg ovenstående bananmuffins af ren rastløshed fordi jeg havde en formiddag fri og ikke kunne administrere det, og sådan er det tit, når jeg bager. De er dog blevet rigtig gode, men desværre improviserede jeg ret meget, så jeg kan ikke komme med den præcise opskrift. Men vi er nok ude i noget a la det her:
  • 2 modne bananer
  • 75 g sukker
  • 2 tsk vanillesukker
  • 1 tsk bagepulver
  • 200 g hvedemel
  • 1 æg
  • 50 g smeltet smør
  • 50 g hakkede mandler
Bananerne moses med en gaffel og æg og sukker blandes i. Derefter resten af ingredienserne. De bages på 200 grader i 20 minutter. Mine er pyntede med glasur af smeltet mørk chokolade irørt mælk og flormelis, samt hakkede mandler.

Jeg har været i praktik igen i dag, og selvom det er fantastisk spændende og brugbart, er det meget hårdt, at det samtidig tager mine læsedage fra mig, så jeg både mangler tid til at læse, men også til at være mig selv og sove længe og den slags. Jeg ved ikke om jeg simpelthen skal lade være med at satse på at kunne klare et fuldtidsjob eller om jeg måske bare har for mange andre planer også - fx fagrådsmøder og radio om aftenen. I hvert fald er jeg nået langt over grænsen af hvad jeg kan håndtere, og det er lidt hårdt at indse. Jeg tror jeg fra nu af, bliver nødt til ikke at lave mere end et par enkelte aftaler i løbet af en uge. Jeg synes jeg er lidt for ung til at gå helt ned med stress, nemlig.

Nogle gode råd?

søndag den 27. marts 2011

Solskinssøndag med fødselsdag og burgerradio


Jeg tror det bliver en god dag i dag! Vi har sovet længe og siddet længe med kaffe og hygge, og om lidt skal vi til fødselsdag (hemmelig, indpakket gave til fødselaren og lånebøger om indretning til værtinden, som jeg ved skal til at flytte om på nogle ting). I aften skal jeg optage vores 2. program sammen med mine to radioveninder! Det kommer til at handle om burgere, fordi vi har en burgerklub sammen. Yay! Og så bliver det med vinklen "billigt og godt", da det er vores overordnede vinkel på programmerne. Vi er jo studerende.

Programmet kan forresten høres onsdag kl. 11-12 på Universitetsradioen på 95,5, men nok kun i Københavnsområdet - det er ret svært at fange signalet, desværre. Kommer dog snart som podcast også :)

I må have en rigtig god søndag!

lørdag den 26. marts 2011

Mine søer


I morges vågnede jeg, helt som forventet efter denne uge, med så mange spændinger i kroppen, at jeg var overbevist om, at det ville udvikle sig til en helweekends-hovedpine, før jeg kunne nå at gøre noget ved det. Men så fik jeg kigget ud på solskinsvejret og taget mig sammen til at komme udenfor. Jeg gik en lang tur langs søerne og satte mig undervejs på en bænk i solen. Der var det meget lunt og forårsagtigt. Derefter spadserede jeg hjem gennem Nørrebro og nød formiddagen. Jeg er stadig lidt øm i ryggen, men ingen hovedpine! Virkelig dejligt!

Jeg elsker at bo så tæt på søerne (5 min. væk). Jeg er vokset op i København, så jeg har altid brugt søerne meget, men nu gør jeg det endnu mere. Der er noget helt utroligt beroligende ved at kigge på vand, og når det så samtidig er indrammet af København, fra Frederiksberg til Nørrebro til Nørrebro, så bliver det nærmest helt magisk. Det har omvendt mange dårlige dage for mig i tidens løb :)

Ps. Jeg er ved at lave en ny liste over blogs jeg følger - så skal I nok komme på, alle jer dygtige bloggere, jeg følger! Jeg havde bare næsten helt glemt, at den var der. Coming up!

fredag den 25. marts 2011

Nok er nok


I denne uge blev der plads til (i tilfældig rækkefølge): to praktikmoduler, to arbejdsdage, tre timers medieundervisning, to timers gaveindkøb, tre timers cykling i Nordsjælland uden stedsans, tre timers hygge med min farmor og farfar, tre timers læsning og forberedelse til praktik, to timers generalforsamling på uniradioen og et par smålure.

Der blev ikke rigtig plads til mig. Men til gengæld var det sjovt, hårdt, lærerigt, spændende, hyggeligt osv.

Her til formiddag har jeg fri, og jeg slapper af alt jeg kan og prøver at nyde farverne i min lejlighed, når nu solen selvfølgelig ikke vil skinne lige i dag.

Jeg har det der stress, og jeg håber så uendelig meget, at det forsvinder igen.

mandag den 21. marts 2011

"Det er ikke kun folk som har levet som vandrere, der kan læse bogen."

I morgen skal jeg første gang i praktik i gymnasiet. Samtidig med, at jeg for 2.-3. gang læser de tekster vi skal præsentere for eleverne, har jeg også lige set programmet Læsegruppen Sundholm. Og der skal hermed gå en anbefaling ud til jer allesammen: Se det! Skynd jer at se det! Men forbered jer på, at det måske koster jer en tur til biblioteket eller boghandleren bagefter :)

Mikael Bertelsen er vært for en læsegruppe på herberget Sundholm. Fire hjemløse får hver uge en ny bog med "hjem", som de læser til næste møde. Det er et meget stærkt og livsbekræftende program!

Men jeg kan nok ikke undgå at indrømme, at jeg måske er ekstra begejstret for det, fordi jeg normalt beskæftiger mig så meget med litteraturformidling :)

lørdag den 19. marts 2011

Alt hvad jeg har

Jeg har engang lovet Stine, at jeg ville poste nogle lidt mere detaljerede billeder af min Simon Evans-plakat, Everything I Have, som jeg for lang tid siden erhvervede mig på Louisiana, siden opbevarede pænt på mit loft, og i vinter endelig fik hængt op på ærespladsen ved siden af min seng. Det er alle kunstneren og hans kærestes ting, på nær altså en masse af deres ting, fordi han åbenbart har snydt lidt og kun taget de ting med som var pænest på billedet. Men ikke desto mindre er det ret mange ting.

Under hvert billede står der beskrevet hvad det er - eller også er det bare en lille sjov tekst, der kun i meget lille grad hænger sammen med tingen.

Han har også fotograferet en hel del planter. Ved en af planterne står teksten "When someone dies, we also cry for ourselves." (Cirka. Jeg kan ikke lige finde teksten nu, så det er sådan jeg husker den.)

Jeg tog i trælasthandel med min kreative mor for at finde de der trælister, som plakaten hænger på. Den er klipset fast med en helt almindelig klipsemaskine og derefter tegnestifter, fordi jeg løb tør for klips.

Det kan i nogle tilfælde godt være svært at se, hvad tingene forestiller.

Jeg synes det er lidt fedt, at der også er så mange bøger med, men det er jo nok en arbejds/studieskade. Jeg elsker jo bøger, og især også hvordan bøger ser ud.

Jeg har virkelig tit haft lyst til at gøre det samme selv med alle mine ting. Det behøver jo ikke at gøres på en gang. Hm. Projekt til påskeferien, sommerferien og efterårsferien måske!

En af grundene til, at jeg købte plakaten er forresten, at jeg gerne vil huske mig selv på ikke hele tiden at købe nye ting, fordi man jo i forvejen har så mange.

fredag den 18. marts 2011

Luksusmad

Jeg har ikke været særlig meget hjemme her på det sidste, og slet ikke nok til at lave ordentlig mad eller købe ordentlig ind. Det er der blevet lavet om på nu! Derfor får I lige en opskrift på frikadeller med tomatsovs!
Ingredienser, frikadeller:
  • 1 pakke hakket kalve- og svinefars
  • 1 æg
  • 1 dl havregryn
  • 1 dl rasp
  • 1 dl mælk
  • 1 halv tsk spidskommen
  • 1 halvt glas kapers (de helt små glas)
  • Salt og peber
Sovs:
  • 1 dåse hakkede tomater
  • 1 dl mælk
  • 2 tsk flødeost
  • Hakket bladselleri - ca. 1 stang
  • Basilikum
  • 1-2 spsk mel
Frikadellefarsen røres godt sammen med en mixer og steges på panden i fx olie. Frikadellerne kan nemt laves med to skeer.

Tomaten varmes sammen med resten af ingredienserne, undtagen melet. Efter lidt tid (mens du passer frikadellerne og fx koger kartofler eller ris), blandes melet med ca. 1 halv dl vand i en meljævner - eller bare et syltetøjsglas med låg på, som du ryster godt, indtil melet er opløst i vandet. Blandingen hældes i sovsen, mens den koger og piskes godt. Smag til med salt og peber.

Haps!

Pukkas black spiced chai og diverse snacks til aftente.

Overdådige madder til frokost, fordi jeg har fri og det er lidt weekendagtigt.

Nu må jeg hellere gå ned og træne. Efter jeg lige har eftersøgt mit skab efter usunde ting, that is.

torsdag den 17. marts 2011

Benene op eller bukserne ned!

Ikke for at blære mig, vel? Men jeg har weekend nu! Og det fortjener jeg SÅ meget, for jeg har været en flittig Cecilie i denne uge. (Jeg mener i det her år...) Men det har så også betydet, at det i denne uge er lykkedes mig at forberede undervisning til min praktikperiode, producere et helt radioprogram, arbejde arbejde arbejde, haft undervisning og en masse andre ting som jeg lige har glemt. Det er selvfølgelig kun lykkedes fordi jeg allierede mig med andre flittige mennesker.

Og NU skal jeg have benene op - også selvom det roder i baggrunden, som man jo nok kan se. Og så har jeg skiftet til uldjoggingbukserne (ja, de ser gode ud, ik'? Arvestykke endda!), fordi jeg måtte cykle hjem i ulækkert antiforårsvejr - øv!

Lige nu ser jeg DR-dokumentaren De Udvalgte, især fordi jeg havde undervisning om dokumentarer i dag, men også fordi jeg så Black Swan og tænkte på hvor slemt det mon stod til med balletbørn i Danmark. Og så anbefalede min veninde mig denne dokumentar. Den er i to dele, og jeg er netop nået halvvejs. Så nu, efter en lille opvask- og blogpause, vil jeg se anden halvdel.

Har I set Black Swan eller De Udvalgte? Hvad synes I?

Blogiscenesættelse

Jeg har altså lige lyst til at reklamere lidt for min anden blog Things and places I love in Copenhagen. Må man godt det? I sku' tage og kigge forbi :)

fredag den 11. marts 2011

En dårlig torsdag og en god fredag

Godeftermiddag, kære medbloggere og læsere.

Det er en dejlig fredag i dag, hvor solen er kommet frem igen, hvor undervisningen får en til at ønske man havde mere tid, hvor lægen siger han vil hjælpe med at kurere ens hovedpine, hvor man får idéer til spændende restesalater (med gulerødder, peberfrugt, hytteost og mandler), hvor cykelsmeden tager sig pænt af ens cykel og hvor Adele spiller i baggrunden, mens man drikker kaffe og gør sig klar til aftenens fastelavnsbar og finder zebramasken fra folkeskolen.

Den slår helt sikkert den dumme torsdag, som stort set kun bød på uventede regninger, dårlige nyheder relateret til summer school-drømme og ikke mindst at vågne op til regnvand, der drypper ned gennem utætte vinduer. Heldigvis bød torsdagen afslutningvis på en dejlig kæreste, som man kan kramme og kramme og kramme indtil man får på fornemmelsen, at alting nok skal blive fint og godt. Og sådan forberedes en god fredag.

God weekend!

onsdag den 9. marts 2011

Blomster fra min nabo

I dag kom jeg hjem til disse blomster, der stod uden foran min dør, sammen med en seddel fra min nabo. Hun tager på ferie og håbede jeg kunne få glæde af hendes blomster.

I sådan nogle situationer har man lyst til at overdænge folk med chokolade, ik'?

tirsdag den 8. marts 2011

Brødamok på Kvindernes bage... jeg mener kampdag

I søndags købte jeg den her i Rema 1000 til 99 kr:

Det er Selina Juuls kogebog Stop spild af mad.

Den inspirerer med fine franske opskrifter om restemad, men også med bare at få gjort noget ved alt det madspild! And that I did... tror jeg.

Jeg bagte tortillapandekager (til en rest kødsovs) af (ca.!) 1 dl hvedemel, 1 dl rugmel, 2 spsk olie, 2 dl koldt vand og lidt salt. Dejen rulles flad med to stykker bagepapir og bages på en tør pande, 5 min. på hver side.

Pandekagerne blev lidt for tykke, så de ikke kunne rulles om fyldet, så det kan anbefales at rulle dem meget tynde! De smagte dog ret godt :)

Så bagte jeg selvfølgelig chokolade/mandel/bananmuffins til dessert ud fra en meget improviseret opskrift i mit hoved, som jeg har lidt svært ved at gengive. Jeg skriver ned næste gang jeg bager dem, ok?

Her til formiddag bagte jeg knækbrød efter den her opskrift.

Og så købte jeg billige påskeliljer...

Derudover bagte jeg også rugbrød, og lige nu har jeg en omgang kerneboller i ovnen. Planen er, at jeg vil huske at tage madpakke med på arbejde og på uni af alle mine lækre nybagte ting, så jeg ikke bruger så mange penge på kantiner - og jeg får brugt alle mine kerner og frø! Skat har åbenbart udset sig en masse af mine penge, så der er dømt spareforår... øv øv. Men så må man jo være lidt fantasifuld!

fredag den 4. marts 2011

Lad os tale lidt om stress

Billede fra filmen "Frøken Mærkværdig og karrieren".

Jeg har lige byttet min plan om tage opvasken inden jeg tager i skole ud med en plan om at sidde ned lidt længere tid. Tankerne suser rundt i mit hoved, jeg er ved at kurere de sidste rester af hovedpinen fra i går med øko-fairtrade-myntete, som vist er meget politisk korrekt. I går formiddags tog jeg tidligt af sted fra min lejlighed, selvom jeg mødte sent, simpelthen fordi jeg ikke kunne holde ud, at der ikke skete andet end læsning.

Jeg har et par stresssymptomer, så vidt jeg kan se på det hele. Men jeg prøver at tage det lidt med ro, også det med "om man nu er stresset så?" Og skal sygemeldes og gejl. Det har jeg ikke tænkt mig. For jeg tror ikke jeg er i farezonen (som det jo noget så x-factor-agtigt kan udtrykkes) - jeg har bare prioriteret lidt for mange ting i mit liv i øjeblikket. Studiet inkl. gymnasielærerdrømmen og forberedelser til det, arbejdet som jeg sætter meget højt fordi det er sådan et godt studiejob, forskellige frivillige aktiviteter som fagråd og uniradio, som giver mig en god kontakt til både folk fra mit studie og mine gamle veninder. Og så selvfølgelig kæreste og familie, som jeg også prøver at prioritere meget højt.

I denne uge er det resulteret i, at jeg ikke har haft tid til mig selv, har haft migræne, er vågnet midt om natten og været lige ved at stå op for at hænge min jakke på plads (og jeg er ellers normalt et rodehoved) og derudover glemt alt muligt mærkeligt, som fx at stille smøreosten i køleskabet en hel dag.

I mandags var jeg til et foredrag med Thomas Milsted, som er ekspert i stress. Han fortalte lidt om, hvad man skal reagere på, og jeg synes ikke jeg er der endnu. Men jeg kan mærke, at jeg skal huske at holde øje med mig selv. Til foredraget viste de også filmen "Frøken Mærkværdig og karrieren", som handler om, at man først bliver rigtig lykkelig, når man holder op med at forvente urealistiske ting af sig selv. Ret interessant!

onsdag den 2. marts 2011

VrRrRrRoOoOuUuUmmmmmm...

Mit liv går meget hurtigt lige i øjeblikket, så hurtigt som lyden i overskriften. Hm. Ja. Jeg bliver muligvis inspireret af min skrupskøre underviser i didaktik, som skriver de underligste ting i sine mails til os. Og udover det, giver han os utroligt meget læsestof, som billedet herunder viser. Jeg har snart brugt en hel pakke printerpapir, og semesteret har endnu kun varet en lille måned. Til på fredag skal vi rette en masse gymnasieopgaver, og det bliver egentlig ret sjovt og lærerigt, selvom han er bange for at skræmme os fra vid og sans, så vi mister modet til at være gymnasielærere. Men jeg prøver ikke at blive alt for skræmt :)

Med alt den læsning, uni, arbejde og lidt her og der til, bliver der altså ikke meget tid til blogging. Eller ud i luften-kigning, som jeg ellers også savner lidt. Så nu vil jeg snart gå i seng og se om ikke jeg kan komme tidligt op og få en masse ud af min friformiddag i morgen. Fx en masse ingenting, hvis det overhovedet kan lade sig gøre.